Dos agents ferits en una baralla multitudinària a la festa major de Sant Julià

Els aldarulls, que van obligar a recular la policia, han acabat amb dos joves detinguts

Dos joves residents al país de 21 i 22 anys han estat detinguts aquesta matinada durant la festa major de Sant Julià. Formaven part d'un grup de joves que van iniciar un seguit " d'aldarulls importants", segons ha informat la policia, que es van anar magnificant un cop van haver d'intervenir els agents desplaçats fins a la zona. Van enfrontar-s'hi, van insultar, injuriar, els van tirar gots i, fins i tot, van causar danys a un vehicle policial. Presentaven un estat important d'embriaguesa. La baralla va acabar amb dos policies ferits: un amb una ferida al cap que ha requerit de quatre grapes, i un amb l'esquena dislocada.

Els fets van passar pels volts de les cinc de la matinada a prop de la plaça Laurèdia, i ja amb els concerts finalitzats (dels grups Oques Grasses, Portobello i Suu). La policia va ser requerida perquè uns joves estaven alterant l'ordre i també perquè se'ls va informar que un jove estava venent droga. S'hi va desplaçar una patrulla, que es trobava a prop perquè ja s'havia previst un dispositiu especial per a la festa laurediana. Va ser a partir d'aquí que es van produir els aldarulls més importants, baralles i crits de " mucha policia, poca diversión" per part dels presents. Els policies van haver de recular davant el nombrós grup de persones que els increpava. Finalment, es va procedir a detenir les dues persones que més van desafiar els agents.

Els joves han passat la nit en dependències policials i les properes hores passaran a disposició judicial.

Baralla per una estelada

Membres del grup Portobello han explicat que ja quan ells van estar actuant, unes hores abans, van haver-hi aldarulls. Un jove va mostrar una estelada, fet que va causar enfrontaments, que van acabar en baralla.

Els músics també es van quedar sorpresos de l'ambient posterior al seu concert: "L'ambient estava caldejadíssim, brut, passaven cotxes i la gent els empenyia...", han manifestat a l'ARA Andorra. Afegint que hi havia moltes persones en un important estat d'embriaguesa.