Evacuació al Funicamp i al telecabina de Canillo a causa de dues avaries

La incidència del Funicamp ha durat dues hores i la del telecabina de Canillo, una

Grandvalira ha comunicat que aquest dilluns al matí ha patit dues avaries tècniques, independents l'una de l'altra, que han afectat tant el Funicamp com el telecabina de Canillo. En el primer cas, el giny que uneix Encamp amb el pla de les Solanelles ha hagut d'activar el sistema d'evacuació per donar sortida a tots els usuaris i solucionar el problema, i ha tornat a operar amb normalitat al cap de dues hores. Pel que fa al telecabina de Canillo, també s'ha procedit a l'evacuació controlada dels clients i ha operat discontínuament durant una hora.

El giny que ha patit l'aturada més llarga ha estat el Funicamp, que ha vist alterat el seu funcionament durant un total de dues hores a causa d'una incidència en el sistema de comunicació del quadre elèctric en el tram entre l'estació intermèdia i la part superior del giny. Durant una hora i vint minuts s'ha procedit a l'evacuació dels usuaris, durant la qual el remuntador ha anat avançant més lentament de l'habitual per anar progressivament donant sortida a peu als usuaris de l'interior de les cabines. 

Tal com ha assegurat Grandvalira, els tècnics han treballat ràpidament per resoldre l'avaria i el giny ha recuperat el seu normal funcionament al cap de dues hores. A més, l'estació ha posat a disposició dels clients dos autobusos gratuïts per traslladar fins al Tarter els usuaris que volien utilitzar el Funicamp.

L'avaria del Funicamp ha coincidit amb una altra incidència tècnica al telecabina de Canillo, que ha provocat que operés discontínuament durant una hora. En aquest cas, també s'ha procedit a fer una evacuació controlada dels clients amb total seguretat.