Dues noves pistes d'esquí a Grandvalira

Saetde habilitarà un nou tram de nivell blau-verd entre el pàrquing del Cubil i la nova zona del Pla de les Pedres

Grandvalira, més concretament els sectors del Pas de la Casa-Grau Roig, oferirà als seus esquiadors dues noves pistes aquesta temporada d'hivern 2019-2020. Una és la ja anunciada pista a la zona del Pla de les Pedres, i que juntament amb l'allargament del telecadira que porta el mateix nom, permetrà oferir un nou accés a pistes a tocar de Bordes d'Envalira i de la zona de 'freestyle' del Peretol. L'altra també té relació amb aquesta nova zona esquiable que ja s'està construint des de la primavera, i consistirà en una pista que anirà des de darrere del pàrquing del Cubil de Grau Roig fins a precisament el Pla de les Pedres. Serà entre blava i verda, amb un 8% de desnivell, i comptarà també amb un teleesquí per superar un tram de poc pendent.

Aquesta nova pista, que s'anomenarà Valira 1 i 2, es començarà a construir a finals d'estiu. Com que no té molta complexitat tècnica, ja que només passa per bosc al seu tram final, fonts de Saetde han confirmat que no hi haurà problema perquè estigui a punt per a l'inici de la temporada d'esquí. De fet, el projecte i l'avaluació del seu impacte ambiental tot just està a informació pública i consultable per a la població al comú d'Encamp. Ho estarà fins a la setmana vinent, per si algú hi vol presentar al·legacions.

Aquesta nova pista passarà al seu tram final pel riu Valira d'Orient, el que implicarà la construcció d'un pas de fusta per sobre, i també serà allà on es farà el teleesquí. També s'hi instal·larà una xarxa d'innivació artificial soterrada.

Fonts de Saetde han explicat que aquest nou tram esquiable servirà per ampliar les possibilitats d'esquí d'aquesta zona del Pla de les Pedres, per connectar-la amb l'accés de Grau Roig, però també per "reforçar el telecadira del Cubil" que porta fins a Soldeu. Permetrà "organitzar millor el retorn dels esquiadors", sobretot quan fa molt mal temps i el telecadira s'ha de tancar.

Les obres al Pla de les Pedres, sota els terminis previstos

Pel que fa a aquesta nova zona esquiable i d'accés al Pla de les Pedres, es treballa sota els terminis establerts, de manera que podrà estar enllestida per a l'inici de la temporada. Ja s'han desmuntat les pilones del telecadira Pla de les Pedres, per tal d'allargar-lo uns 700 metres per la part de baix fins a Planell del Moretó. També s'han començat a instal·lar les pilones al llarg de la nova superfície per on passarà el giny.

Fins al nou principi del telecabina hi arribarà la nova pista, la Solanella, que serà molt atractiva per als esquiadors pel fet que, en bona part, transcorrerà per dins del bosc. Un fet, però, que en complica la seva construcció, ja que per temes de protecció del gall de bosc, a partir del 15 d'agost s'hauran de parar les obres. En qualsevol cas, des de Saetde han confirmat que ja està tot calculat perquè pugui quedar enllestida un cop s'hi pugui tornar a treballar. També s'hi instal·laran canons de neu artificial.

Amb tot, i fins al 15 d'agost, se segueix treballant intensament a la zona. De fet, i fora de bosc, la pista ja està pràcticament habilitada.