Dures crítíques de la CEA a la CASS i al Govern

El president de la patronal Xavier Altimir diu que el dèficit és insostenible i assegura estar cansat que es criminalitzi l'empresari

La Confederació Empresarial Andorra (CEA) ha atiat el foc a les eleccions a la CASS amb unes dures crítiques del president de la patronal Xavier Altimir. Ho ha fet durant la presentació del seu candidat al consell d'administració, Francesc Zamora. Altimir ha dit que el dèficit creixent "és insostenible, i que anem pel mal camí", ha criticat que el Govern no hagi aplicat unes mesures per reduir la despesa de les quals es parla des de l'any 2009 i s'ha referit al descontrol que, segons ell, hi ha a la parapública. "Allò és un campi qui pugui on proveidors i usuaris n'estan abusant".

Altimir també ha destacat que està cansat que es criminalitzi els empresaris i ha aprofitat per llançar un missatge al president del consell d'administració de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, del qual ha opinat que "és molt bo fent acudits però no ho és tant prenent mesures".

Preguntat sobre la possibilitat que algunes lleis com la del Codi de relacions laborals o la de reforma de la CASS es deixin per la propera legislatura, ha indicat que "si això succeix serà per fer-nos un fart de riure i per sortir a la portada d''El Jueves'". 

Les eleccions de la CASS tindran lloc el proper dia 20 i aquest dilluns ja s'ha obert el vot per dipòsit. Així, els que vulguin votar ho poden fer a la cinquena planta de la seu de la parapública fins el dia 19. En les eleccions del 2014, unes 700 persones van escollir aquesta modalitat.

La candidatura de Francesc Zamora, que s'ha presentat aquest dilluns, té tres eixos bàsics: la reducció de la despesa de la branca sanitària, la revisió del factor de conversió del punt, és a dir, revisar les pensions que comporten els que s'han cotitzat, i l'allargament de l'edat de jubilació segons el sector professional.