L'EENSM i Andorra Lírica renoven l'acord de col·laboració

L'objectiu és contribuir a la inclusió social de les persones que pateixen discapacitat

Per segona vegada s'ha signat oficialment aquest dimecres l'acord de col·laboració entre l'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) i l'associació Andorra Lírica. El principal objectiu d'aquesta signatura és contribuir a la inclusió social de les persones que pateixen discapacitat. Els usuaris dels tallers de música de l'EENSM podran assistir a les òperes programades per la temporada d'òpera d'aquest any. Maria Pilar Díez, presidenta de la junta rectora de l'EENSM, s'ha sentit profundament agraïda per la continuïtat d'aquesta iniciativa. "Espero que any rere any se segueixin signant renovacions d'aquest acord", ha dit Díez. D'altra banda, la presidenta ha recalcat que d'aquesta iniciativa se'n beneficien 20 alumnes del centre cada vegada que hi ha una òpera a Andorra, i enguany, en haver-hi tres representacions, seran 60 alumnes els que formaran part en la iniciativa.

Jonaina Salvador, responsable d'Andorra Lírica, ha destacat referint-se a la passada edició, que "ha estat un any fantàstic. Treballar amb els usuaris del centre de Meritxell és una experiència enriquidora i gratificant". Pel que fa a la programació prevista, s'ha anunciat que al setembre se'n sabran tots els detalls, tot i que una de les principals novetats és que hi haurà una representació en català d'una òpera ja escrita. Salvador ha avançat que es continuarà amb la diversitat de formats, entre les quals s'inclouen, per exemple, obres de teatre.

Tant Salvador com Díez han assegurat que "els usuaris de Meritxell se senten molt contents de poder apropar-se al món de l'òpera i en especial de la música, ja que és una manera de transmetre tot un seguit de variades emocions". Diez ha afirmat també que "les famílies han acceptat molt positivament que els seus fills siguin partícips en aquest tipus d'activitats", i ha destacat que "els alumnes es porten molt bé i no tenen dificultats per aprendre". Andorra Lírica ha presentat aquest projecte a indrets com Mallorca, i ha recalcat que "dur a terme aquest tipus d'activitats és un qüestió de voluntat, ja que ara per ara som els únics que les duem a terme de manera regular".

L’EENSM contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través del model d’Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP), el qual promou l'autodeterminació i la inclusió en la societat partint del respecte a la seva dignitat i els seus drets i preferències, així com la seva participació efectiva i la dels familiars o tutors que en són responsables.