Educació "compleix una sentència de la Batllia" amb la rebaixa dels docents eventuals

Espot i Vilarrubla visiten dos centres educatius d'Escaldes-Engordany amb motiu de l'inici de curs

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Villarubla, considera que amb la modificació de la nòmina "s'està complint una sentència de la Batllia" i que, per tant, "poc més podem dir". La setmana passada diversos professors van veure rebaixat el sou 70 euros, un descompte que correspon a l'augment de l'IPC dels anys 2011 i 2012. Vilarrubla creu que la informació de la sentència, que considerava que el plus atorgat no era considerable, "va arribar al mes d' abril i amb aquests mesos ha quedat enrere". De la mateixa manera, "amb el canvi s'ha passat de contractes a nomenaments", rebent la nòmina amb un format nou. Però "tothom pot tenir la seva nòmina on queda reflectit el que cobren". Pel que fa als treballadors eventuals, la ministra ha refermat la voluntat de "tenir plantilles fixes per garantir tant la qualitat de l'ensenyament com l'estabilitat laboral de les persones".

La ministra ha parlat del tema durant la visita junt amb el cap de Govern, Xavier Espot, a l'escola de maternal i primera ensenyança d'Escaldes-Engordany i al col·legi Maria Moliner aquest dimarts. "Hem volgut continuar amb la tradició", a la vegada que "conèixer de primera mà els nostres sistemes educatius", ha dit Espot, tant amb els professors com alumnes per "copsar quines són les seves necessitats". La trobada es fa amb motiu de l'inici de curs, que enguany "ha estat un molt bon començament", ha declarat Vilarrubla.

La visita ha començat pels alumnes d'una de les aules de l'escola andorrana, que estaven fent manualitats amb plastilina. Tot seguit, han arribat a una de les classes de sisè, on els alumnes estaven preparant els programes electorals que desenvolupen en un projecte sobre política, on cada grup de classe conforma un partit i exposa les seves propostes. A la pregunta d'Espot de si algú volia ser polític, una nena i un nen han aixecat la mà, afirmant que volien ser cap de Govern. Després de visitar als infants de maternal, han passat a les classes del col·legi Maria Moliner, on han fet la visita acompanyats de l'ambaixador espanyol Àngel Ros.