Encamp i Escaldes-Engordany aposten per les activitats d’estiu a Engolasters

FEDA s’involucra per donar un valor afegit als entorns del llac

Les parròquies d'Escaldes-Engordany i Encamp han presentat aquest dijous el conjunt d'activitats programades per als mesos de juliol i agost al llac d'Engolasters. Un seguit de propostes per donar valor al paisatge de muntanya, que tant agrada als turistes que visiten el Principat i que a la vegada anima a la gent del país a gaudir-ne. Esport, cultura i història unides en activitats que es duen a terme tant de dia com de nit.

Pel que fa a l'oferta de lleure basada en l'esport i el senderisme, els comuns han posat a disposició del públic un servei de lloguer de bicicletes, disponible tant de la banda d'Encamp com d'Escaldes-Engordany. "Volem demostrar que no cal fer grans obres per fer atractiu un indret" ha explicat el conseller escaldenc Didier Aleix, per això "s'ha jugat a guardar la natura intacta". També circuits d'orientació per Engolasters i el Madriu, rutes d'escalada, circuits d'aventura o tir amb arc, així com la possibilitat de comprar la llicència de pesca als voltants de l'estany.

I, unint natura i cultura, s'han programat a més tallers infantils durant els mesos de juliol d'estiu, igual que diferents concerts en la segona quinzena de juliol. Unes activitats que es fusionen amb el Land art i amb els diferents punts d'intercanvi de llibres al voltant de l'estany. Amb l'objectiu de conservar l'espai, des de principis de juliol l'accés dels vehicles als camins del voltant està prohibit excepte per persones amb mobilitat reduïda. De la mateixa manera, de l'1 de juny fins al 30 de setembre s'ha habilitat un autobús, amb sortida des del carrer de la unió o des de la plaça dels Arínsols.

Per la seva part, FEDA s'afegeix a l'agenda estival amb visites guiades per conèixer la història de les instal·lacions de la companyia al llac o cinc nits per observar la lluna o els estels fugaços. També concerts, com el de Giardino di Delizie, dins del Femap, o visites teatralitzades pel camí hidroelèctric. "Volem ajudar i treballar conjuntament", ha afirmat el director general, Albert Moles, "per trobar sinergies i treure valor a la instal·lació".