Societat 23/07/2019

Encamp sabrà a finals de la tardor si esdevé Ciutat Europea de l'Esport

Suposarà reconeixement internacional i un retorn econòmic

T. Navarro
2 min
El comitè avaluador de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l'Esport (ACES-Europe) visita la parròquia d'Encamp. / T. N. (ANA)

EncampEl comitè avaluador de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l'Esport (ACES-Europe) ha visitat aquest dimarts la parròquia d'Encamp per saber de quina manera impulsen les activitats esportives, tant entre la ciutadania com en el sector turístic. Junt amb el cònsol major, Jordi Torres, i el conseller de Turisme i Esports, Xavier Fernández, han conegut de prop Prada de Moles, el Complex esportiu i sociocultural d'Encamp i el Complex esportiu del Pas de la Casa. La decisió es prendrà en les dues setmanes vinents i, en cas que sigui favorable, el premi s'entregarà a finals d'octubre o principis de novembre al Parlament Europeu.

En roda de premsa, el president de l'ACES-Europe, Francesco Lupatelli, ha definit la candidatura com a "molt interessant", a la vegada que ha remarcat esdevenir Ciutat Europea de l'Esport de menys de 25.000 habitants "significa penjar la bandera de l'esport durant 265 dies". Per la seva banda, el secretari general Hugo Alonso ha destacat com a aspecte a millorar el foment de la participació ciutadana en la pràctica esportiva i com a punt fort les possibilitats que ofereixen les instal·lacions.

Optar al premi suposaria per a la parròquia "el reconeixement fonamental per obtenir visibilitat a ulls del món", ha explicat Torres durant la jornada, i ha posat sobre la taula l'objectiu de crear un Pla Estratègic de l'Esport. L'avaluació es basarà en deu punts, com són la qualitat de les infraestructures, la participació, la programació, la planificació o la comunicació. Per obtenir la qualificació necessària, Encamp ha d'obtenir una puntuació mínima de 70 punts sobre 100.

Un cop obtingut el certificat, la parròquia ha de treballar durant un any per valorar les polítiques esportives, a la vegada que entra a formar part de la xarxa de municipis europeus més gran, que aviat s'obrirà a nous continents. Espai on compartir experiències i, a més, la possibilitat de presentar-se a ajuts i projectes europeus, com l'Erasmus+ sport. Alonso ha posat sobre la taula el cas de Logroño, que va obtenir un retorn de 44,5 milions d'euros.

stats