Enric Marín abordarà el fenomen de les 'fake news' en una xerrada-col·loqui

L'acte ha estat organitzat per l'Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA) per commemorar el Dia mundial de la llibertat d'expressió

L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA) ha organitzat per aquest divendres  un acte públic amb el periodista, professor, doctor en comunicació audiovisual, exsecretari general de comunicació de la Generalitat de Catalunya i expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Enric Marín, amb motiu del Dia mundial de la llibertat d'expressió, que es commemora aquest dijous. Marín abordarà el fenomen de les ‘fake news’ en una xerrada-col·loqui oberta a tothom que tindrà lloc a les 20 hores a la llibreria La Puça.

Des de l'APCA destaquen que a través d'aquest acte volen contribuir al debat públic sobre un dret fonamental com és la llibertat d’expressió, garantit a la Constitució, i "valorar fenòmens nous i preocupants com el de la postveritat i la proliferació de notícies falses".

Marín és un prestigiós analista en comunicació amb una llarga trajectòria en l’examen i avaluació dels mitjans i molt especialment dels mitjans públics. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals el d’assaig Joan Fuster per l’obra ‘Cultura de masses i postmodernitat’. Ha exercit, entre d’altres càrrecs, com a degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha estat membre de la junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya i del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, així com exsecretari general de comunicació de la Generalitat amb el govern tripartit presidit per Pasqual Maragall, i president de la CCMA.

La xerrada-col·loqui serà presentada per la periodista i membre de l’APCA, Noemí Rodríguez.