Escaldes-Engordany mantindrà els triennis dels funcionaris comunals

Marín ha recordat que hi ha apartats de la modificació de la Llei de la funció pública que no són d'obligat compliment pels comuns

Els funcionaris que depenguin del comú d'Escaldes-Engordany mantindran l'increment retributiu en el sou cada tres anys. Així ho ha manifestat la cònsol major de la parròquia durant la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió de cònsols d'aquest dimarts al matí. Malgrat que la modificació de la Llei de la funció pública estableix que els funcionaris passarien de triennis a quinquennis, aquest és un punt de no obligat compliment en la ordinació comunal i, per tant, l'administració escaldenca decideix mantenir els triennis actuals. 

Una decisió que fa unes setmanes també va anunciar el comú de la capital. Segons s'estableix en el text de la funció pública, que encara s'ha d'aprovar i que ha rebut el rebuig frontal per part del funcionariat, els comuns tenen un any des de l'aprovació de la llei per definir la normativa pròpia del funcionariat administratiu comunal on hi ha punts d'obligat compliment i d'altres que no. Entre els d'obligat compliment hi ha, per exemple, modificacions en els concursos de mobilitat interna dels funcionaris o modificacions en el personal eventual. 

ADN caní i 168.000 euros pels Jocs dels petits estats 

La reunió de cònsols també ha servit perquè els set comuns hagin signat un acord amb el Govern en què les administracions locals es comprometen a tirar endavant les proves d'ADN als gossos. A canvi, l'executiu ha afegit i ha modificat el reglament de la tinença d'animals perquè figuri l'obligatorietat que cada propietari hagi de fer-li la prova de l'ADN al gos i registrar-lo. Tal com ja es va explicar el mes de desembre, un cop fet aquest pas, cada comú podrà treure a concurs el plec de bases i començar a organitzar el funcionament del control i sancions al llarg de l'any.  

Durant la trobada els comuns també han aprovat una aportació per parròquia de 24.000 euros pels Jocs dels petits estats del 2021. Una quantia de la qual s'aportarà la meitat l'any que ve i l'altra part el mateix 2021. És a dir, que en total s'aportaran 168.000 euros.