Publicitat
Publicitat

Escudella aigualida

La pluja no ha impedit que el Pas de la Casa reparteixi 600 racions de la típica i contundent sopa

La intensa pluja que ha castigat el Pas de la Casa no ha impedit que aquest diumenge s'hagi repartit l'escudella a la plaça de l'Església. La localitat encampadana fa quinze anys que reparteix el pla típic, per completar la festa que se celebra a Encamp, i tot i les condicions meteorològiques adverses, el grup d'escudellaires ha cuinat la sopa completa i n'ha repartit 600 racions: això sí, la gent ha omplert olles i recipients ben grans per després menjar-se l'escudella a casa, sense la incòmoda pluja. Per repartir la carn que acompanya la sopa (botifarra blanca i negra, vedella, porc, mandonguilles) s'ha habilitat l'antiga caseta de turisme, mentre que les olles amb sopa (el brou amb llegums i verdures) es mantenien a l'exterior. L'elaboració de l'escudella ha començat a la matinada, i tot i que ha costat encendre el foc, finalment les tres olles han fet xup-xup i s'ha servit, un any més, la contundent escudella. Alguns turistes s'han apropat a les olles per saber què es cuinava, i s'han llençat a tastar-la.