Esllavissada sense danys a la zona del Rec del Solà

El despreniment de pedres ha estat molt espectacular perquè s'ha produït en ple dia i l'ha pogut veure molta gent

Ensurt, aquest diumenge al matí, per una esllavissada a la zona del Rec del Solà, a Santa Coloma, molt a prop d'un camí estret que porta fins a la capital. Els Bombers han rebut l'avís d'un despreniment de roques a les 11.30 hores i s'han desplaçat de seguida fins al lloc. Per sort, no s'han produït danys personals ni en edificis i no ha calgut desallotjar ningú. La caiguda de pedres, però, sí que ha afectat alguns arbres, segons han informat els Bombers.

A causa de l'esllavissada, la Policia ha acordonat la zona per precaució. El carrer Gil Torres també ha quedat tallat durant una estona. Aquest diumenge a la tarda, un equip de geòlegs s'ha desplaçat fins a l'indret per inspeccionar-lo i saber si existeix risc de produir-se un nou despreniment. De moment se'n desconeixen les causes.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha comentat a l'ANA que l'esllavissada ha estat molt espectacular perquè s'ha produït en ple dia i l'ha pogut veure molta gent. Areny ha explicat que la zona del Rec del Solà és una de les quatre més sensibles que hi ha al solà d'Andorra la Vella i que es troba protegida per dues línies de xarxes. De fet, el màxim responsable de Protecció Civil ha recordat que és una de les primeres zones on va actuar Govern i que quan es va detectar la sensibilitat del terreny no es va continuar el camí del Rec del Solà.

Segons Francesc Areny, després de l'esllavissada d'aquest diumenge, el risc que se'n produeixi un altra pròximament no és pas més alt del que ja hi havia fins ara. En aquest sentit, la zona, que ja està molt esquerdada, continuarà essent igualment fràgil.