Èxit del curs de prevenció de blanqueig de l'AGIA

S'ha hagut d'ampliar en dues noves dates, el 17 i el 24 d'octubre

Els associats del Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliàris d'Andorra (AGIA) han participat en el curs de prevenció del blanqueig de capitals que ha impartit Crowe Andorra. L'èxit de participació ha obligat a ampliar la formació en dues noves dates: el 17 i el 24 d'octubre. Els assistens han pogut aprofundir en els aspectes de la Llei 4/2017 de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme.

Aquesta formació arriba després que la Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (Uifand) publiqués una nota destinada al sector immobiliari i en la qual els demanava més accions per prevenir possibles casos de blanqueig de capitals. En la nota, s'indicava que el sector immobiliari, en general, "no disposa d’un coneixement suficient dels seus clients". Per això, proposen la confecció d’un formulari anomenat 'Know your customer' (coneix el teu client), amb l’objectiu de centralitzar tot el coneixement que les immobiliàries tinguin dels seus clients.

Tot i que l'assistència al curs no era obligatòria, des de l'AGIA van recomanar la màxima participació ja que hi ha col·legiats i empleats que no tenen prou informació sobre la nova normativa. Des de la Uifand adverteixen que "l'enfocament a nivell de cadascuna de les operacions, serveis contractats o relacions de negoci en particular dificulta disposar d’una visió global del client i del seu perfil de risc".