La gala dels FIM Awards 2018 comptarà amb l'assistència de 600 convidats

L'esdeveniment canviarà de localització i se celebrarà al Poliesportiu d'Andorra

Andorra la Vella acollirà per segon any consecutiu l'assemblea general de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i la celebració de la gala dels FIM Awards 2018 entre els dies 1 i 2 de desembre, que premiarà els 43 campions de totes les modalitats de motociclisme. En aquesta ocasió, l'assemblea acollirà 300 delegats distribuïts entre 113 federacions i la gala d'entrega de premis comptarà amb 600 convidats, augmentant així significativament la xifra respecte als 480 convidats que hi van haver el 2017. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha estat l'encarregada de fer les presentacions i ha destacat l'important ingrés que rebrà la parròquia a nivell d'atractiu turístic i ha definit Andorra durant aquesta setmana com "la capital del motor".

A més, durant l'assemblea general de l'1 de desembre, es decidirà la nova presidència de la FIM i s'escollirà la persona que reemplaçarà el que ha estat president durant dotze anys, Vito Ippolito, que també ha acudit a la presentació.

L'esdeveniment canviarà la seva ubicació i se celebrarà al Poliesportiu d'Andorra. Aquest canvi, tal com ha assegurat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació la presidenta de la Federació de Motociclisme d'Andorra, Natàlia Gallego, es durà a terme perquè s'han trobat amb la necessitat de buscar un espai més gran, ja que l'augment dels convidats impedeix poder tornar-ho a celebrar a l'Andorra Park Hotel com l'any passat. Pel que fa a la despesa econòmica, l'aportació per part d'Andorra serà la mateixa tot i que la xifra ascendeix fins als 300.000 euros. "És més esforç econòmic per a la FIM però per a nosaltres suposa la mateixa aportació", assegura Gallego.

En la roda de premsa també ha assistit el ministre de Turisme, Francesc Camp, que ha destacat la importància que pren Andorra amb aquests actes. "Amb esdeveniments com aquest, Andorra s'està situant en un nivell de ciutat internacional", diu, i assegura que per al Govern és una situació que els ajuda molt perquè es parlarà del país a l'exterior. Camp ha remarcat que aquest és un dels actes amb més importància de l'any i creu que el fet de ser seleccionats com a seu d'aquests premis és a causa de "l'esforç que fa Andorra pel món de l'esport".

El president de la Federació Internacional de Motociclisme, Vito Ippolito, s'ha mostrat molt satisfet per tornar a celebrar aquesta gala a Andorra. "Per a la federació és satisfactori tornar a ser aquí, perquè hem observat un alt nivell d'organització i preparació", afirma Ippolito i "una cosa que em sorprèn molt és l'acollida de la població andorrana", ha finalitzat. En referència a la repetició d'aquest acte a Andorra, el president ha dit que també ho volen celebrar a altres ciutats però que no descarten tornar en un futur al Principat.