Feina de treballs verticals per als interns de la Comella

El Govern i Desplom signen un conveni per facilitar la reinserció social de les persones privades de llibertat

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director general de l'empresa de treballs verticals Desplom, Ciro Rafael Leguizamón, han signat aquest dimarts al matí un conveni de col·laboració a través del qual es vol afavorir la reinserció social de les persones que es troben internes al centre penitenciari. A través d'aquest acord, l'empresa es compromet a fer un seguit de xerrades informatives al centre per explicar als interns la feina que duen a terme; oferiran formació continuada perquè aquelles persones que ho desitgin es puguin capacitar per treballar-hi, i, també, ofertaran llocs de treball als interns que en funció de les seves capacitats i voluntat vulguin treballar a l'empresa.

Leguizamón ha destacat que Desplom necessita personal, ja que "la demanda ha crescut" (de fet l'empresa ha passat de 8-10 treballadors a 20) i els costa trobar personal que es vulgui "dedicar a fer aquesta feina", consistent bàsicament en la protecció de riscos naturals. La idea d'oferir tant feina com formació als interns de la Comella va sorgir arran del fet que dues persones que treballen a Desplom havien estat privades de llibertat i van proposar als responsables la possibilitat que poguessin donar feina a interns. Des de l'empresa diuen que intentaran "fer el possible" perquè a través de la feina les persones que se'n beneficiïn es puguin reinserir a la vida quotidiana amb normalitat. De fet, Leguizamón creu que el fet que les empreses oferissin aquest tipus de col·laboració "hauria de ser una cosa natural". En el mateix sentit, Espot ha destacat que "no hauria de ser excepcional" i que espera que en fer públiques aquestes col·laboracions hi hagi un efecte "crida" i més entitats s'hi afegeixin a Andorra Telecom i a Desplom, que són les dues col·laboradores actuals.

Espot ha manifestat que des del Govern s'ha volgut impulsar polítiques que serveixin per dotar d'"eines" les persones que es troben privades de llibertat perquè la seva reinserció sigui "el més normalitzada possible". I ha recordat que un element fonamental perquè això sigui així és que tinguin una feina "remunerada i digna".

Tenint en compte que les persones que treballin amb aquesta empresa ho hauran de fer fora de la presó –un aspecte que Espot valora ja que pot ser un al·licient per als interns– el titular d'Afers Socials ha destacat que a través de la tècnica d'atenció social del centre es trametrà el currículum de la persona i que es faria la demanda al tribunal si la persona no gaudís del règim de semillibertat perquè es pugui beneficiar d'aquesta feina. Espot ha admès que el procediment que s'haurà d'activar té un cert "punt de complexitat" i ha afegit que no s'ha fixat cap límit i que el volum de persones que se'n podran beneficiar se sabrà en funció de l'interès que mostrin els interns i de les seves capacitats. El conveni, que té una durada d'un any, preveu l'horari laboral i la retribució que podran rebre aquestes persones. Els requeriments per als treballadors seran estar en un bon estat físic i tenir coneixements tècnics.