La Festa de la Joventut es trasllada al pavelló de l'Estadi Comunal

Una altra novetat d'enguany és la creació d'una festa nocturna per a majors de 16 anys i que es celebrarà a la sala Enjoy Andorra

Amb la voluntat de donar resposta a tots els joves, la 15a edició de la Festa de la Joventut d'Andorra la Vella (la Juve) ha programat enguany dues festes nocturnes diferenciades i separades per edats. És per això que aquesta any el tradicional envelat que es situava al Parc Central no s'instal·larà i la festa s'ubicarà al pavelló poliesportiu de l'Estadi Comunal i l'entrada només es permetrà a nens i adolescents d'entre 12 i 17 anys. La festa, que se celebrarà el proper 1 de juny, anirà de les 21 hores a la una de la matinada i el que no canviarà serà la temàtica ni el format que serà Festa glow amb Flaix FM, amb la participació de DJs joves del país seleccionats al concurs encara obert i l’actuació del DJ Marc Montalvo. Precisament, Montalvo va iniciar la seva carrera després de guanyar l’any 2016 el concurs de discjòqueis de la Festa de la Joventut. Durant la nit també hi haurà, entre d’altres, un 'photo-booth' i maquillatge 'glow' per als assistents.

En paral·lel, i partir de les 12 de la nit, hi haurà l’After party, adreçada als majors de 16 anys, a la sala Enjoy Andorra (ubicada a la discoteca Buda) i que comptarà amb la participació de DJ Dydy i Marc Montalvo. Acreditant el carnet de La Central l’accés a la festa serà gratuït i a partir de les 2 de la matinada gaudirà d’un descompte en el preu. La voluntat de la corporació, al separar per edats i crear la nova festa per als més grans, és “facilitar el control d’accés dels joves així com fer una festa més endreçada i donar certa tranquil·litat als pares perquè està tot regulat i hi ha limitació d'edat, no com altres anys”, ha explicat el conseller de Joventut i Esports, Alain Cabanes. 

Pel que fa a la previsió d'assistència, el conseller s'ha mostrat convençut que es podran superar les xifres de l'any passat, que rondaven els 2.500 joves, ja que hi ha una nova oferta nocturna. Tot i això, també ha esperat que “cadascú trobi el seu lloc” gràcies a la resta del programa de la festa. Precisament, a part de la festa nocturna, la Juve ofereix una desena d'activitats entre el 31 de maig i l'1 de juny. L'esdeveniment arrencarà el divendres a la tarda amb un Open de vòlei a la pista del Parc Central i el campionat nacional de batalles de rap, que tindrà lloc a la sala Enjoy Andorra.

A partir de dissabte a la tarda, començarà el gruix d’activitats al Parc Central. La proposta estrella d'enguany serà una ecogimcana 'wipe-out' (amb obstacles inflables de grans dimensions) que comptarà amb dotze proves diferents, cinc de les quals estaran organitzades pel col·lectiu Fridays For Future que intentarà sensibilitzar els joves en favor del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Es tornarà a instal·lar un 'parkour', que l'any passat va ser un èxit, així com també es preveuen tallers de sensibilització sobre els riscos associats al consum d’alcohol, activitats de tabals, gralles i castells, art mural i un taller de clown batejat com 'La clownerie' i que es du a terme amb la col·laboració de l’ambaixada de França a Andorra.

Control i zero alcohol

Una edició més, la corporació ha insistit que es vetllarà pel bon funcionament de la festa. Per això es torna a contractar seguretat privada, que es reforçarà amb la presència dels agents de circulació i policia per supervisar que tot transcorre amb normalitat, i el seguiment dels quatre educadors del Servei de Joventut. Com l’any passat, a més, la festa serà 0,0 i no es vendrà alcohol ni a menors ni a majors d’edat. Tampoc es podrà accedir al pavelló de l’Estadi Comunal amb begudes alcohòliques. 

Per facilitar el desplaçament dels assistents als actes de la nit, es contractarà un servei de Bus nit suplementari per ampliar-ne la freqüència de pas i perquè, entre les 22.30 i la 01.30 hores, hi hagi servei cada vint minuts.