El vídeo del robatori de les claus d'un cotxe de la policia

Bancs, jardineres i retrovisors arrancats, aparadors trencats i enfrontaments, el pobre balanç de la festa major laurediana

La festa major de Sant Julià de Lòria d'enguany s'ha vist marcada per tot un seguit d'actes desagradables que han esdevingut en diverses intervencions sanitàries i policials. S'han arrancat bancs, jardineres, retrovisors, algun aparador trencat i fins i tot baralles amb agents de la policia, han estat els ingredients que han convertit la festa major en un còctel explosiu. Un dels fets més rellevants és el robatori de les claus del cotxes d'un vehicle policial per part d'una jove la matinada de dilluns a dimarts.

"Això ja no és el que era, any rere any es transforma cada cop més en una  festa alcohòlica  de dimensions espectaculars", ha lamentat aquest dimecres una dona de 75 anys mentre rememora "anys millors" a la parròquia. Pel que fa als comerços, la descriuen com "més fluixa i orientada a un turisme de borratxera". Asseguren que "cada cop tenim més clar, que d'aquí a uns anys, pocs, desapareixerà i passarà a formar part del record".

Aldarulls al crit de: "'Mucha policia, poca diversión'"

Els aldarulls més destacables es van produir la matinada de dimecres, quan dos joves van ser detinguts per alterar l'ordre públic. Mentre es duia a terme la detenció, una multitud de joves va increpar als agents al crit de la mítica frase d' Eskorbuto: " Mucha policia, poca diversión". Tot va començar en una batussa entre dos joves que va cloure amb un dels agents ferits en rebre un cop de pedra al cap que va requerir punts, mentre que el company va patir una luxació a l’espatlla. El vehicle policial va resultar danyat i se li van sostreure les claus. La protagonista del fet ja ha estat identificada, es tracta d'una noia menor d'edat que ja ha estat identificada i encausada. Per les xarxes socials, circula un vídeo del moment precís.

Un altre fet peculiar, que segons una veïna la mateixa matinada va succeir en un domicili en el qual la propietària va sorprendre dos joves que "se li van colar a casa". Els joves, en assabentar-se de la presència de la dona, van fugir corrents. Des del Cos de la Policia han informat no tenir constància, per la qual cosa és possible que l'afectada no alertés als agents. D'altra banda, fonts de l'hospital i de Prevenció Sanitària han informat que s'han dut a terme sis intervencions per un alt consum d'alcohol que van esdevenir en coma etílic. D'aquests, dos eren menors. També Prevenció Sanitària ha destacat el cas d'un menor d'edat al qual els seus pares se'l van endur després de ser alertats per l'equip mèdic. "El jove no podia ni aixecar-se ni parlar, havia consumit una quantitat d'alcohol massa elevada", informen els sanitaris. Enguany, hi havien instal·lades disset barres al carrer on es venien tota classe de begudes "sense control", i això "no s'havia vist mai", informa un veí.

Els lauredians reclamen una festa en família

La matinada de dimarts es va augmentar la presència policial a la zona. En aquest sentit, els veïns lamenten que "això s'hauria d'haver fet abans", i adverteixen al comú que "faci alguna cosa respecte a pròximes edicions". Demanen als mandataris "que es faci una festa major familiar i es deixi de banda la gresca incontrolada". D'altra banda, han felicitat els serveis de neteja, els quals "han actuat amb molta rapidesa i eficiència". Pel que fa als desperfectes en aparadors i jardineres, el comú de Sant Julià de Lòria ha procedit a reparar-ho aquest dimecres al matí. Ara per ara no queda cap rastre dels actes bandàlics que s'han viscut aquest any en la festa major de la parròquia, tot i que en la memòria dels lauredians perviuran durant molt de temps.