Filloy destaca la importància de promocionar "l'envelliment actiu i saludable"

La celebració, que és el segon any consecutiu que es porta a terme al país, continuarà aquest dimarts amb unes jornades més tècniques adreçades als professionals

Amb la conferència que porta per títol 'Bon tracte a les persones grans', a càrrec de la investigadora de la Universitat de Barcelona (UB) Adela Boixadós i la psicòloga i coordinadora de la secció d'atenció a la dependència i suport de les famílies del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Glòria Plà, s'ha iniciat la celebració del Dia del cuidador, que organitza el Govern. La xerrada s'ha centrat, sobretot, en el bon tracte a la gent gran i ha estat precedida per unes paraules a càrrec del ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. La celebració, que és el segon any consecutiu que es porta a terme al país, continuarà aquest dimarts amb unes jornades més tècniques adreçades als professionals. Filloy ha obert l'acte destacant la importància de promocionar "l'envelliment actiu i saludable" perquè les persones grans gaudeixin "dels millors estàndards de qualitat de vida". "Un any més volem seguir conscienciant la població de la importància de cuidar al cuidador, tant familiar com professional, de les persones amb dependència i sobretot el respecte que hem de tenir per les necessitats i els desitjos de la persona cuidada", ha afegit.

Durant el seu discurs, Filloy s'ha referit al fet que el ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut i el Centre de Recerca Sociològica (CRES) de l'Institut d'Estudis Andorrans, en col·laboració amb la Universitat de Lleida, estigui fent un estudi sobre la situació de la dependència a Andorra.

Així mateix, el ministre ha explicat que s'està duent a terme una enquesta a totes les persones majors de 80 anys per poder conèixer en quines condicions viuen i quina és la seva realitat. "Per això volem sensibilitzar i conscienciar la població aportant els coneixements per a la reflexió i la incorporació de nous elements per a la prevenció", ha afirmat.