Les finals de la Copa del Món del 2023 són per a Grandvalira

La pista andorrana ha guanyat les votacions per davant de Lenzerheide (Suïssa) i Kvitfjell-Hafjell (Noruega)

Els sectors de Soldeu el Tarter de Grandvalira acolliran del 13 al 19 de març del 2023, les finals de la Copa del Món d'esquí alpí. Els 25 millors esquiadors de totes les disciplines alpines es donaran cita al territori andorrà després que la Federació Internacional d'Esquí ( FIS) ho confirmés, a la reunió de tardor del màxim organisme mundial de l'esquí. La candidatura d'Andorra ha hagut de lluitar amb les propostes de Lenzerheide (Suïssa) i Kvitfjell-Hafjell (Noruega) després d'haver disputat dues rondes per decidir quina seria la seu final.

La representació andorrana desplaçada a la reunió de tardor de la FIS ha estat formada pel president i el gerent de la Federació Andorrana d'Esquí, Josep Pintat i Carles Visa; el director de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo; el membre del Consell d'Ensisa, Conrad Blanch; el secretari general de la Copa del Món, Marc Mitjana, i el nou cap de cursa, Santi López.

D'altra banda, una altra expedició andorrana formada per Nadal Antor, màxim responsable de la Copa del Món de Kilòmetre Llançat (KL) i part del seu equip tècnic format per Toni Crespo i Bernat Escoda, han continuat amb els treballs de coordinació de la prova de la Copa del Món de KL que tindrà lloc a Grau Roig del 2 al 4 d'abril del 2020.

Les darreres finals, celebrades de l'11 al 17 de març d'aquest any, han estat decisives perquè van mostrar a la FIS la capacitat organitzativa del domini andorrà i la satisfacció dels esquiadors i del públic.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha mostrat la satisfacció perquè s'hagi anunciat "en tant poc temps després d'haver acollit les primeres finals" que Grandvalira serà novament seu d'aquest esdeveniment esportiu i ha remarcat que això mostra que s'ha "acreditat la solvència" del país per acollir esdeveniments d'aquest tipus. Riva ha manifestat que des de la FIS s'han mostrat "grataments sorpresos de l'oferta d'Andorra a tots els nivells", la qual cosa consolida el Principat "com a primera plaça com a país d'esquí". Riva ha afegit que a priori no caldrà fer altres grans inversions per acollir aquestes finals i s'ha mostrat convençuda que serà un bon aval per poder ser seu dels Mundials el 2027.