Fins al quiròfan en cotxe elèctric

L'hospital renova la imatge de la unitat maternoinfantil i modifica els protocols per fer més amena l'estada dels infants i dones embarassades

Una operació que es converteix en una cursa en cotxe elèctric fins al quiròfan. Unes instal·lacions més divertides i acollidores per suavitzar el mal tràngol d'haver de fer estada a l'hospital. I, a poc a poc, nous protocols mèdics que s'aplicaran als pacients infantils de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, així com de les dones embarassades que hi van a parir.

Aquest és l'objectiu de la nova imatge de la unitat maternoinfantil de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, que s'ha donat a conèixer aquest dimarts. Ubicada a la primera planta del centre hospitalari, les quinze habitacions que integren aquesta unitat s'han repintat i s'han decorat amb vinils. A més, i a partir d'una cessió solidària de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), l'hospital disposa d'un minivehicle elèctric que servirà per dur els infants que han de sotmetre's a una operació fins a la zona del quiròfan. Una acció que ja han incorporat recentment d'altres centres com l'hospital Parc Taulí de Sabadell.

El canvi d'imatge de la unitat maternoinfantil té una finalitat estètica però també assistencial, i properament es posaran en marxa d'altres mesures mèdiques per fer les estades el menys traumàtiques possibles, defensen des de l'hospital andorrà. Són accions fruit també del conveni signat amb l'hospital Sant Joan de Déu, en vigor des del 2015.