Fins a 31 carregadors i 18.000 recàrregues de vehicles elèctrics

Des de FEDA posen en relleu la importància de la xifra en la presentació de la Jornada de Mobilitat Elèctrica que arriba aquest dissabte a la sisena edició

Fins a 18.000 càrregues de vehicles elèctrics a la via pública. Aquesta és la xifra que va registrar FEDA l’any passat tal com ha explicat el director gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, durant la presentació de la sisena edició de la Jornada de la Mobilitat Elèctrica que se celebra aquest dissabte 18 de maig al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Forné ha destacat que es tracta d’una xifra “bastant elevada” i ha defensat que el “rati de carregadors és bo i està dins els països capdavanters”. D’aquesta manera, ha concretat que es compta amb 31 carregadors al carrer, a totes les parròquies, i que gairebé tots són dobles. En aquest sentit, ha remarcat que aquests carregadors a la via pública haurien de ser utilitzats en cas d’emergència, ja que el més habitual és que si es té un vehicle elèctric la càrrega es faci a casa o a l’empresa.

La intenció de la jornada de mobilitat elèctrica que se celebra aquest cap de setmana és “divulgar” aquests mitjans de transport més sostenibles que cada vegada, ha destacat el director general de l’Automòbil Club d’Andorra, David Fraissinet, són “més importants” i ja en el present. Es podran veure una vintena de vehicles i es presentaran les darreres novetats en aquesta mobilitat elèctrica. Així, els visitants podran conèixer de prop les diferents maneres de moure’s de manera més sostenible no només amb cotxes elèctrics sinó també amb patinets i bicicletes, ja que en la jornada també participa Cicland. Al llarg de la jornada es faran dos sortejos, a la una del migdia i a les sis de la tarda, de dos patinets elèctrics i la novetat serà la pujada al pic de Carroi amb bicicleta elèctrica. La sortida a aquesta prova cicloturista, anomenada eMTB Carroi serà a les onze del matí des del Prat del Roure.

Fraissinet s'ha referit al salt que ha fet la mobilitat elèctrica al país i ha recordat que al 2014 només hi havia dos vehicles elèctrics al país i que ara s’està en el miler. S’ha mostrat segur que aquest increment serà constant ja que les marques també estan fent una aposta en la seva oferta i fins i tot es treballa en els vehicles pesants. “Veurem molts canvis en el món de la mobilitat”, ha dit. Quant a la circulació dels patinets elèctrics, ha reiterat que esperen a veure com quedarà recollida la seva circulació en el Codi de la circulació que el Govern ha treballat aquesta legislatura passada.

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha fet una crida a la participació de la ciutadania en aquesta jornada per comprovar com avança aquesta mobilitat elèctrica. Per la seva banda, el director de comunicació corporativa, màrqueting i transformació digital clients de Crèdit Andorrà, Joan Ramon Mas, ha destacat que aquesta jornada arriba després de “l’èxit de jornades anteriors”. La Jornada de la Mobilitat Elèctrica està organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra i per FEDA, amb el suport del comú d’Escaldes-Engordany i el patrocini de Crèdit Andorrà.