Societat 28/07/2016

Fnac vol ser un "referent" en la difusió de la cultura andorrana

Obre les portes a Pyrénées la distribuïdora de productes culturals, d'oci i tecnologia, garantint uns preus més econòmics que els que ofereix a França i Espanya i amb 50.000 referències disponibles

Ana
2 min
Inauguració de la botiga FNAC

Andorra la VellaL’arribada de Fnac a Andorra ja és una realitat. Aquest dijous al vespre ha tingut lloc la inauguració oficial del nou establiment dedicat a la venda de productes culturals, d’oci i de tecnologia, i que s’ubica al subsòl dels Grans Magatzems Pyrénées d’Andorra la Vella. Fnac arriba al Principat en règim de franquícia, i el fet d’estrenar-se a Andorra representa que ja tenen presència a una desena de països, amb 200 botigues i donant feina a més de 14.000 persones. Són dades que ha posat en relleu el director general de Fnac Espanya, Marcos Ruão, durant l’acte d’inauguració, farcit d’autoritats de tots colors polítics. Però n’ha donat algunes més, com que a la botiga andorrana, d’uns 1.400 metres quadrats, s’hi podran trobar fins a 50.000 referències, sumat als dos milions de productes que es podran sol·licitar online.

Ruão s’ha mostrat "orgullós" d’aterrar a Andorra i ha destacat que han trobat amb Pyrénées el "'partner' ideal" per tirar endavant aquesta aventura, perquè "compartim els mateixos valors" i perquè tenen "un ampli coneixement del mercat". Des de Pyrénées, el director general dels Grans Magatzems, Borja Escribano, també ha mostrat la seva satisfacció per haver arribat a un acord amb l’empresa francesa i ha assegurat que l’objectiu és convertir-se en un "referent de la cultura andorrana", per als turistes, però també per a la població del país. I és que el tarannà de Fnac és convertir les seves botigues en espais d’activitats, concerts i presentacions d’artistes, concepte que Ruão ha garantit que també implantaran al Principat. Amb cantants i escriptors forans, però també del país, per tal de difondre la cultura nacional, tal com ha assegurat Escribano. En d’altres paraules, "farem una defensa de la cultura andorrana" i els artistes tindran "un punt de trobada", tindran "aquí casa seva", ha remarcat el directiu de Pyrénées.

Pel que fa al diferencial de preus, tant Escribano com Ruão han estat rotunds: el que trobarà el client a Andorra serà més econòmic que el que s’ofereix a Espanya i França.

Un fet històric, assegura Gelabert

La inauguració de Fnac ha comptat amb la participació de nombroses personalitats polítiques, i també de l’esfera social i cultural. El tradicional tall de la cinta l’ha efectuat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, que ha definit l’arribada de l’empresa francesa com "un fet rellevant en la història de la cultura i el comerç del país". També ha alabat aquesta nova incorporació al teixit comercial de la capital la cònsol major, Conxita Marsol. "Un dels nostres reptes és consolidar l’avinguda Meritxell com el centre comercial del país. I això és un gran pas”. Finalment, el president del Grup Pyrénées, Patrick Pérez, ha exposat l'"obsessió" que tenen per trobar el "millor producte i preu", plantejant que amb l’entrada de Fnac a les seves instal·lacions hi són una mica més a prop.

stats