El Govern aprova una primera remesa d'ajudes al Pas de la Casa per valor de 39.000 euros

Corresponen a les sol·licituds per cobrir la CASS els dies que el poble es va veure afectat pel tall de l'RN22

Fins a 37 empreses del Pas de la Casa es beneficiaran d'una primera remesa d' ajudes del Govern destinades a pal·liar els efectes de l' esllavissada a l' RN22 d'aquesta primavera. Tal com publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) l'executiu destina gairebé 39.000 euros a cobrir la cotització de la CASS dels treballadors.

Segons posen en relleu des del Govern, en els pròxims mesos hi haurà més remeses que actualment es troben en estudi. Així, a mesura que es vagin validant aquestes despeses s'aniran autoritzant. Cal recordar que arran de l'esllavissada a l'RN22 l'executiu va aprovar un paquet de mesures destinades a pal·liar les pèrdues econòmiques que s'havien patit al poble encampadà. Els 38.799 euros que s'autoritzen aquest dimecres corresponen a les ajudes per cobrir el 15,5% de la cotització que l'empresari paga pel treballador a la CASS i que es podia demanar pels dies que la carretera va estar tallada.

Cal recordar que tot just un dia abans que es tanqués el període per a la sol·licitud d'aquestes ajudes el ministre portaveu, Eric Jover, va destacar que se n'havien rebut un centenar i que havien de ser analitzades. A banda de la cotització de la CASS els empresaris també es podien ajornar el pagament de la liquidació de l'IGI que inclogués el període de dies tancament de la carretera.