El Govern comunica al director del SAAS que no li renova el contracte

L'executiu deixa en mans del futur ministre de Salut la continuïtat de Piqué

El Govern ha comunicat al director general del SAAS, Josep Maria Piqué, que no li renova el contracte com a directiu de la parapública. L'executiu actual en funcions ha tingut en compte que el seu lligam laboral amb l'hospital caduca el 30 d'agost i, a més, considera que ha de ser el futur ministre qui haurà de decidir la continuïtat del director.

De fet, fons del Govern han indicat aquest divendres que no es tracta d'una destitució, ja que l'únic que s'anuncia és que no es renova el contracte, però que l'avís s'havia de fer per seguir els procediments recomanats quan hi ha un canvi d'executiu i per evitar una renovació automàtica en un moment en què iniciarà el mandat un altre executiu, ja que es tracta d'un càrrec de confiança lligat al ministre de Salut.

Carles Álvarez va acordar el febrer del 2016 el nomenament de Piqué com a director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, com a càrrec de confiana, alhora que decidia el cessament del fins aleshores director, Lluís Burgués. Piqué era director general de l'hospital Clínic de Barcelona des de febrer de l'any 2011 fins a desembre del 2015. Tot i que es va lloar la seva tasca a l'hospital català, el cert és qué també va rebre moltes crítiques pel seu afany privatitzador.

Anteriorment, Josep Maria Piqué va ser subdirector general de l'hospital Clínic de Barcelona, del 2008 al 2011, director mèdic de l'hospital Clínic de Barcelona, del 2006 al 2008, cap del Servei de Gastroenterologia del 1993 al 2006, coordinador de Docència de l'Institut de Malalties Digestives del 1996 al 2004, professor visitant de la Universitat d'UCLA a Los Angeles, de 1986 a 1987, i membre del Servei de Gastroenterologia de l'hospital Clínic de Barcelona del 1982 al 1993.