El Govern destina prop de 160.000 euros en les obres de Torrent Pregó

S'ha netejat la zona i s'hi han instal·lat nous bancs i taules de pícnic

L'àrea de repòs de Torrent Pregó llueix des d'aquest dijous una nova imatge, fruit d'una remodelació en tots els aspectes i que ha comptat amb una partida pressupostària de 159.000 euros. En l'acte d'inauguració, celebrat aquest dijous al matí en el mateix espai, hi han assistit Jordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial; el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, i David  Palmitjavila , cònsol menor de Canillo. Tal com ha explicat el ministre, "aquestes obres eren necessàries i entren dins de les polítiques de millores paisatgístiques encapçales pel Govern". Entre les reformes efectuades, s'hi troba la neteja de l'espai, el seu recondicionament i la instal·lació de nous bancs i taules de fusta destinades al pícnic.

L'àrea de repòs de Torrent Pregó, antigament presentava un berenador i una propietat privada. El ministre ha incidit que "des de l'any 1985 no s'hi ha fet cap mena de millora". Pel que fa a la durada dels treballs efectuats han estat de quatre mesos, tot i que l'adjudicació de les obres es van concedir l'any 2018. En aquest sentit, el ministre ha justificat la tardança en unes negociacions amb el propietari de la part privada del terreny. Pel ministre, el fet de tenir acabades les obres amb l'arribada del  Dia de Meritxell, "serà del grat de totes les persones que el visitin".

El cònsol major d' Encamp ha destacat el canvi "radical" i "positiu" de l'espai de Torrent Pregó, assegurant que "era una zona on paraven molts cotxes i que servia per usos molt desafortunats", posant com a exemple que en diverses ocasions  usuaris hi rentaven els seus vehicles. En aquest sentit, el cònsol ha volgut agrair al Govern el fet d'haver-se interessat en aquest espai situat a la parròquia d'Encamp i delimitant amb Canillo.