El Govern instal·larà un radar a la zona de l'Estadi Comunal

Des de l'executiu s'ha comunicat que estarà enllestit a finals d'aquest mes

La zona de davant l'Estadi Comunal Joan Samarra Vila, a Andorra la Vella, ha estat escenari, en els darrers mesos, de diferents accidents de circulació, dos dels quals en menys d'un mes i mig. Aquest mateix dilluns, tot just 24 hores després del darrer dels sinistres, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha aprofitat una reunió amb el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, per demanar "amb insistència" que es prenguin mesures immediates per evitar aquesta sinistralitat en aquest punt. La solució no s'ha fet esperar i aquest mes hi haurà un radar fix en aquest punt.

"Ara ja és urgent, no podem continuar d'aquesta manera", ha destacat Marsol en declaracions a RTVA, afegint que durant la trobada li havien comunicat que "es prendran mesures immediatament a nivell d'un radar". De fet, des del Govern s'ha comunicat, a través d'un comunicat aquest mateix dilluns a la tarda, que l'aparell, que hauria d’estar instal·lat a finals d’aquest mes de juliol, ja està adquirit per l’administració i sancionarà aquells conductors que superin els 60 quilòmetres per hora, en ambdós sentits de la marxa. Des del servei de Mobilitat s’ha recordat que aquest radar fix, igual que la resta de cinemòmetres distribuïts arreu del país, tindrà una caracterització molt cridanera perquè l’objectiu no és sancionar sinó persuadir. En el mateix comunicat s'ha posat en relleu que tant Marsol com Torres han constatat que els darrers accidents en aquest punt han estat per culpa de l’excés de velocitat i també que la CG1 en aquest tram és una via urbana malgrat semblar una via ràpida.

Marsol ha explicat que durant la trobada havia manifestat a Torres que li "preocupa molt" aquella zona on s'ha pogut constatar "un excés de velocitat" i, per tant, defensava que cal regular-ho d'alguna manera. "Si els ciutadans no són conscients de les limitacions que és conduir un vehicle els hi haurem d'imposar d'una altra manera", ha manifestat Marsol.

La cònsol major ha destacat, en les mateixes manifestacions, que hi ha vehicles que "amb gran inconsciència" per part dels conductors circulen per aquella zona a una velocitat "per sobre la permesa amb diferència" i ha esmentat que en algun dels accidents s'havia arribat a 120 quilòmetres per hora. En aquest sentit, ha afegit que cal que hi hagi una consciència que cal circular-hi a "velocitats lògiques i coherents", afegint que "no es demana que es vagi a trenta per hora però sí a seixanta".

A més, la cònsol major considera que la passarel·la que s'ha instal·lat a la zona per als vianants, si bé ha fet més segur el pas de les persones, ha motivat que els vehicles circulin a més velocitat, ja que s'ha retirat el semàfor que hi havia per als vianants.