El Govern busca una solució a la retallada de 70 euros als professors eventuals

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior repassa diferents qüestions del seu departament previ a la inauguració oficial del curs escolar

El curs escolar 2019-20 s'ha inaugurat aquest dimecres amb el parlament inicial de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, previ a la conferència del professor de la UB, David Bueno. La responsable de la cartera d'Educació ha aprofitat la presència de la premsa per informar d'un acord portat a terme pel consell de ministres, respecte al compliment de la sentència de la Batllia que obligava a retallar 70 euros el sou als professors eventuals. En aquest sentit, Vilarrubla ha comentat que "s'ha decidit que des de funció pública i gabinet jurídic estudiaran si hi ha una altra via per fer complir la sentència d'una altra manera". Vilarrubla ha estat molt concreta en comentar que "no hi ha, en cap cas, la intenció de penalitzar ningú ni de rebaixar el salari a ningú".

Vilarrubla ha volgut sortir al pas de les darreres declaracions de la degana del Col·legi d'Advocats en què qüestionava els màsters que organitza la Universitat d'Andorra, al dir que "no he pogut parlar amb ella directament però sí que tinc clar que caldrà escoltar les propostes de millores a fer". La ministra responsable d' Educació i Ensenyament Superior ha afegit: "És tan fàcil com seure i parlar-ne".

La ministra ha volgut fer un repàs del retard que pateixen els alumnes de l'escola francesa d'Escaldes-Engordany que utilitzen el transport escolar. En aquest sentit, Vilarrubla ha comentat que "ja sabeu que això es dissenya a l'estiu en paper i després s'ha d'aplicar al transport escolar". Vilarrubla també ha afegit que "a causa d'unes obres a Encamp ha fet que el recorregut d'aquest autobús sigui més lent del que ens imaginàvem". Segons la mateixa ministra, "quan ens vam adonar (va trigar una setmana, o setmana i mitja) vam modificar aquesta línia i ara pel que em consta arriben a l'hora". Vilarrubla ha finalitzat dient que "seguirem atents per ajustar-ho més, si cal o si s'han de fer altres canvis, els farem".

Amb la inauguració del curs escolar 2019-2020, el Govern té com a objectiu, segons la ministra Vilarrubla, "millorar en qualitat els projectes engegats a la passada legislatura com també millorar les sinergies dels tres sistemes educatius".