El Govern suspèn temporalment la licitació del tanatori

La decisió s'ha pres perquè el comú escaldenc pugui fer els tràmits pertinents per poder disposar de la dotació abans de l'adjudicació del projecte

El Govern ha decidit suspendre la licitació de les obres de construcció del tanatori i les sales de vetlla, aprovada el 23 de maig, que s'ha projectat a Escaldes-Engordany en un terreny al costat de la clínica Meritxell. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que la decisió s'ha pres per tal que el comú d'Escaldes-Engordany, que ha d'assumir una part del cost, pugui fer els tràmits pertinents per poder disposar de la dotació abans de l'adjudicació del projecte. Cinca ha assegurat que aquesta suspensió no modifica les condicions de la licitació, i que es preveu que aquesta es pugui reprendre a finals de mes. L'obra preveu la construcció d'una planta soterrània on hi haurà el tanatori nacional, que anirà a càrrec del Govern, i una planta baixa i una superior amb les sales de vetlla comunals. Els treballs, que s'allargaran durant tretze mesos, també preveuen la creació d'una petita plaça pública.

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat aquest dimecres diferents adjudicacions d'obres, entre les quals destaquen una nova fase de reforma del coll d'Ordino, que cobrirà 312 metres de la carretera. Els treballs tenen un cost de 233.623 euros i s'allargaran durant tres mesos. A més, s'han adjudicat diferents obres a l'escola de Fiter i Rossell i de la Peletera, per uns imports de 270.104 i 175.382 euros respectivament, i també la refecció de la coberta de la caserna central de bombers, que ascendeix a gairebé 172.000 euros.