La cursa infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez confirma el seu nivell amb 130 corredors

L'objectiu era com a mínim igualar els participants de la primera edició i es treballarà per ampliar el nombre de ciclistes i aconseguir que vinguin de fora de Catalunya

Cinc categories i 130 corredors. Així ha estat la segona edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez que s'ha celebrat el matí de diumenge als voltants del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. Aquesta prova puntuable per la Copa Catalana va estrenar-se l'any passat amb molt bones sensacions i enguany han igualat el nombre de participants.

Emili Pérez, president de l'Sprint Club Andorra i el ciclista andorrà amb un millor resultat en uns Jocs Olímpics, assegura que "hem tingut molt bona rebuda i tothom ha quedat molt content de l'organització i el circuit". Pérez és conscient que les dates en què s'ha celebrat aquest any la prova ha condicionat l'afluència de gent. "L'any passat vam celebrar-la al maig i hem notat que encara hi ha famílies de vacances".

L'objectiu, per l'organització, és consolidar la prova i augmentar els participants perquè puguin venir de tot Espanya i arribar a internacionalitzar-la amb corredors de la resta d'Europa. "Aquest any la majoria de ciclistes són de fora d'Andorra, però n'han vingut pocs de fora de Catalunya, en un futur volem que la graella de sortida compti amb infants de tot arreu", somia Pérez.

Un dels aspectes més destacats de la jornada ha estat la participació de ciclistes en la categoria femenina. "Cada cop hi ha més noies que fan el pas de competir. Fa uns anys moltes van començar a fer esport però no acabaven d'entrar en les carreres i afortunadament any rere any les graelles de sortida tenen més participants femenines", explica Pérez.

Recuperar l'antiga cursa de festa major

La prova ciclista de la festa major d'Escaldes-Engordany era un dels esdeveniments més esperats i seguits fa vint anys. La competició es va deixar de fer però dues dècades més tard, el conseller d'Esports i Informàtica del consistori escaldenc, Jordi Vilanova, va anunciar en la presentació de la segona edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez, que un dels objectius pel 2019 és recuperar-la.

Vilanova va destacar que es va veure un buit en el ciclisme de base en el Principat perquè "si el país s'està posicionant com a territori ciclista, no es poden obviar els més joves". Per això, de la mà de l'Sprint Club Andorra i de l'exciclista 'Purito', van crear aquesta competició per a nens d'entre 5 i 14 anys.

Malgrat que encara no s'ha parlat amb les federacions andorrana i catalana i l'Sprint Club Andorra, el conseller d'Esports i Informàtica ha justificat el fet de voler transformar la cursa en la prova de festa major: "Recordo que era un dels moments amb més públic de la festa major, hi havia molt ambient i és que si organitzes proves amb canalla, la família i els amics s'hi bolquen, i això és un èxit".