Grandvalira i Unicef recapten prop de 10.000 euros per a l'educació dels infants

La recaptació es destinarà als programes que té l’entitat andorrana per a la millora de l’educació dels infants al Buthan, la República Centreafricana i el Congo

Grandvalira Social ha celebrat aquest dissabte un ‘brunch’ solidari en benefici d’Unicef Andorra que ha tingut lloc al restaurant el Racó de Solanelles del sector Encamp i ha servit per recaptar prop de 10.000 euros. Un centenar de persones han participat en l’acció i els diners recollits es destinaran als programes que té l’entitat andorrana per a la millora de l’educació dels més petits al Buthan, la República Centreafricana i el Congo.

La iniciativa ha acollit a persones provinents principalment d’Andorra que han gaudit del ‘brunch’ a partir d’una selecció de productes gurmet habituals en els restaurants de servei a taula dels sectors Pas de la Casa Grau Roig de Grandvalira. Entre la selecte oferta cal destacar les ostres Thierry, el salmó de Carpier, els productes de Cerdà de Puigcerdà, l’assortit d’ibèrics i de formatges andorrans, Caves Rimarts, la taula de dolços i un espectacular pastís signat pel reconegut mestre pastisser, Christian Escribà.

Encara avui dia hi ha milions d’infants que no tenen accés a una educació de qualitat; milions de nens i nenes que no sobreviuen pel fet de no tenir accés a les vacunes o perquè els centres de salut estan mancats de recursos com ara l’electricitat, l’aigua, el sabó, el personal sanitari format o les medicines. Milers de menors estan sent reclutats per grups armats per convertir-los en nens soldat. L’organització andorrana sense ànim de lucre treballa fermament per garantir els drets de la infància buscant canvis reals en països en vies de desenvolupament i ho fa a través de programes de cooperació i de l’acció d’emergència.