'Guerra' entre la FAF i l'Andorra pel futbol base

El club tricolor vol recuperar el control sobre els jugadors joves

D'ençà que Gerard Piqué va aterrar a l'Andorra amb la intenció de potenciar el club i situar-lo en uns anys a l'elit del futbol espanyol, hi ha un afer que enfronta la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el club tricolor, com és el futbol base. Encara que tot apunta a la intenció de les dues parts d'arribar a un consens, l'afer entorn de l'operació Cautxú que ha portat a la presó el secretari general de la FAF i el seu tresorer, ha deixat de moment l'assumpte aturat.

És en aquesta línia que l'Andorra ha fitxat Richard Imbernón, ja que des del club s'és molt conscient que la base és imprescindible per consolidar el projecte, a banda que suposen una injecció important de diners públics.

El problema rau en què és la FAF qui té el control del futbol base perquè l'Andorra d'abans de Piqué no tenia recursos per mantenir les categories inferiors, i per això va ser la federació la que va assumir la responsabilitat de tenir en actiu els equips inferiors, els que permeten als joves gaudir del seu esport preferit i d'on sempre pot sortir algun aspirant a crac.

L'Andorra està molt interessat a recuperar la base de la categoria infantil, però de moment només ha pogut recuperar el juvenil. Sense futbol base l'operació de Piqué no era factible perquè així ho marca la llei.

La situació actual és que dos equips juvenils d'Andorra competeixen a la demarcació de Lleida i a la FAF hi ha veus discordants en deixar tot el futbol base a l'Andorra, després d'anys d'assumir el cost que suposa tenir en marxa els equips amb els xavals.

La resta de clubs que competeixen a la Lliga Nacional no veuen amb bons ulls que ara el club tricolor torni a agafar els equips de la base, però tot apunta que hi ha bona sintonia per arribar a un acord. Però amb Tomàs Gea i José García a la presó, ara per ara tot està aturat.