Els vehicles que entrin a Andorra des d'Espanya ja no hauran de rodejar el Punt de Trobada

Torres ha qualificat d'"inapropiades, populistes i electoralistes" les declaracions del PS sobre l'esllavissada

Jordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial, ha anunciat en roda de premsa de caràcter d'urgència que aquest dilluns a la tarda ha quedat habilitat per la circulació del trànsit des d' Espanya el carril situat a la part davantera del centre comercial Punt de Trobada, que va ser afectat per l' esllavissada del cap de setmana. Tal com ha explicat Torres, "això reduirà molt notablement les retencions en aquest punt". Pel que fa als vehicles de major tonatge, seguiran circulant de manera esglaonada pel tram habilitat a la carretera general.

Aquesta decisió ha estat possible gràcies a l'avançament de les obres de contenció que s'estan duent a terme. En aquest sentit, Torres ha avançat que "aquesta tarda s'han començat a posar els primers murs de protecció", fet que ha provocat una " disminució considerable del risc a la zona", segons els informes de l'empresa contractada de geotècnia. A partir d'aquest dimarts, Torres ha destacat "una major presència de treballadors per poder complir amb els  terminis  que  des del   Govern havíem avançat per tal de restablir la normalitat".

Pel que fa a les declaracions del Partit Socialdemòcrata ( PS ), en les quals la formació amenaçava en "portar a la Fiscalia el cas de l'esllavissada", el ministre les ha qualificat d'" inapropiades, de caràcter plenament  populistes  i electoralistes". També ha reiterat que en aquest cas "el Govern no tenia constància de l'estat en el qual es trobava la Borda Sabater des del 2015".