Increment del 2,6% de les tarifes del transport escolar i bus lliure

El consell de ministres també ha anunciat que la prova oficial de batxillerat professional es farà entre l'11 i el 15 de juny i les inscripcions estaran obertes entre el 22 de març i el 20 d'abril

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres els preus del carnet de transport escolar per al curs 2018-2019, per als alumnes d’ensenyament maternal, primera i segona ensenyança i batxillerat (de la zona B). Les noves tarifes tindran un increment per a l’usuari del 2,6% (corresponent a l’IPC). Malgrat aquest augment, i per tal de premiar la realització dels serveis en línia i així també evitar aglomeracions i col·lapses al Servei de Tràmits del Govern, totes aquelles demandes que es facin de manera presencial entre el 21 de març i l’11 de maig, i les sol·licituds de renovació en línia entre el 21 de març i el 31 de maig tindran un cost de 107,13 euros (un trajecte) i 214,27 euros (trajecte d’anada i tornada).

En canvi, els preus s'incrementaran si les sol·licituds es fan més tard d'aquestes dates. D'aquesta manera, les sol·licituds presencials als serveis de tràmits a partir del 14 de maig, i les sol·licituds de renovació en línia entre l’1 de juny i el 28 de juny, que és la data límit per sol·licitar la renovació en línia, seran de 160,70 euros (un trajecte) i 321,41 euros (trajecte d’anada i tornada). Segons ha explicat l'executiu, els nous preus del transport escolar s’han fixat tenint en compte l’increment de l’IPC del transport, però amb la voluntat que no es repercuteixi més que l’IPC general a l’usuari. Per tant, com que l'IPC del transport és més elevat (del 3,6%) el Govern ha decidit augmentar només fins al 2,6% el cost que ha de pagar l'usuari. D'aquesta manera l'administració general assumeix el percentatge restant entre totes dues xifres, subvencionant el 81,66% del cost total d’aquest servei.

La POBPRO i la celebració dels 25 anys de la Constitució dels escolars 

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres també s'ha anunciat que la prova oficial de batxillerat professional (POBPRO) del sistema educatiu andorrà es farà entre l'11 i el 15 de juny al Centre de Formació Professional d'Aixovall i les inscripcions estaran obertes entre el 22 de març i el 20 d'abril. La POBPRO consisteix en la realització d’una sèrie d’exàmens escrits, orals i pràctics que permeten valorar de manera objectiva el grau de desenvolupament de les competències i les subcompetències establertes en cadascun dels cinc programes i fer l'examen indispensable per aconseguir el títol.  

Per altra banda, amb motiu del 25è aniversari de la Constitució, el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha impulsat una sèrie d'accions per tal de donar a conèixer el text i els valors democràtics associats, segons ha apuntat el ministre portaveu, Jordi Cinca. Com a activitat destacada, el pròxim dilluns, 12 de març, els diferents centres mostraran els seus treballs i les escoles de primera ensenyança del país inauguraran aquestes exposicions amb una cantada de l'himne simultània que es farà a les quatre de la tarda.