Publicitat
Publicitat

Indignació per la retirada del CAT d'una matrícula per part de la policia andorrana

La policia nega que es tracti d'una actuació rutinària, ja que no hi ha legislació respecte a aquesta matèria

La policia andorrana va obligar a treure l'adhesiu CAT de la matrícula espanyola del cotxe d'una periodista catalana resident al Principat aquest diumenge a la nit a la frontera del Riu Runer, tal com ella mateixa ha denunciat a les xarxes socials. Després d'expressar per Twitter la seva sorpresa assegurant que "Ni Guardia Civil ni Policía Nacional. Qui m'ha obligat a treure el CAT de la matrícula a la frontera ha estat la policia andorrana", la xarxa s'ha omplert de crítiques creuades entre catalans i andorrans per les motivacions polítiques de l'actuació.

De fet, en un segon tuit, l'afectada ha afegit que "L'alternativa si t'hi negues, no deixar-te passar. Girar cua. Espanya té en Andorra un aliat. #lamentable #indignant". Axí, mentre alguns titllaven de vergonyosa l'actuació i es demanaven si l'estat espanyol suborna la policia andorrana, d'altres asseguraven que circular amb la matrícula alterada és il·legal i recordaven que també els Mossos d'Esquadra han obligat a retirar aquests adhesius reivindicatius.

La polèmica ha continuat al voltant de si és o no una alteració de la matrícula tapar la lletra E de la placa espanyola amb un CAT, i si l'adhesiu afecta la seguretat viària. Alguns tuitaires ho han relacionat fins i tot amb el fet que els Mossos d'Esquadra aturin els conductors andorrans per reclamar-los multes per excés de velocitat o per obligar-los a portar l'adhesiu AND.

Des de la policia andorrana han indicat que no tenen coneixement dels fets, però han negat que es tracti d'una actuació rutinària perquè no hi ha cap legislació al respecte, de manera que circular per territori andorrà amb un adhesiu a la matrícula seria en tot cas alegal.