Enxampats dos homes a la duana amb 23.000 euros i 80 productes de bellesa

La Guàrdia Civil va localitzar els diners i la mercaderia el divendres passat, durant dos controls a la duana de la Farga de Moles

La Guàrdia Civil ha informat que el divendres 13 de juliol va realitzar dues accions relacionades amb delictes de blanqueig de capitals i contraban. Va ser a dues persones veïnes de Barcelona, que es disposaven a sortir d’Andorra direcció Espanya amb els seus respectius vehicles.

Entre les 9 i les 10 hores del matí del divendres, efectius de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles van decomissar un total de 22.990 euros a un home de 59 anys, de nacionalitat xinesa però resident de la província de Barcelona, que pretenia marxar d’Andorra pel carril verd que indica que els que hi circulen no tenen res a declarar. En fer-li el control, l’home va mostrar un feix de bitllets que sumaven 8.600 euros, mentre que a la guantera del seu vehicle se li va trobar, amagats sota uns papers, 14.300 euros.

A l'home se li va aixecar acta per comissió d’una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals per superar la quantitat que estableix la normativa, i se li va permetre continuar amb 1.000 euros en concepte de ‘mínim de supervivència’.

Aquell mateix divendres, a les 9.30 hores, segons informa la Guàrdia Civil, es va interceptar a un home amb possessió de 80 envasos de productes de bellesa per valor de 5.471 euros. L’actuació també va tenir lloc a la duana de la Farga de Moles. Durant el reconeixement del vehicle conduït per un home de 27 anys, de nacionalitat xinesa però veí de Barcelona, es van localitzar diferents bosses al maleter amb les cremes de bellesa. Se li va aixecar acta per infracció administrativa de contraban i el material va quedar confiscat a la mateixa duana.