El comú investiga l'actuació d'uns agents de circulació amb un home ebri al Pas

La gravació d'una càmera de seguretat mostra com un jove cau a la neu a tocar d'uns membres del cos que estaven retirant un vehicle amb una grua

El comú d'Encamp està investigant l'actuació d'uns agents de circulació del Pas de la Casa, per uns fets que van tenir lloc la matinada de l'1 al 2 de gener al carrer Bearn, en una zona cèntrica de la localitat. Segons mostra la gravació de la càmera de seguretat d'un comerç, vídeo que s'està fent circular per les xarxes socials, un home que presenta aparentment un important estat d'embriaguesa cau a la neu, just al costat d'uns agents que s'estan enduent un cotxe amb la grua. Malgrat tenir-lo a tocar, no l'atenen i marxen amb el seu vehicle. Al cap de pocs minuts, però, van trucar a la policia perquè fossin ells qui es fessin càrrec de l'home, ha informat el propi cos policial.

La gravació, que marca que és de les 00.20 hores del dia 2 (però que és realment d'una hora més tard), mostra que els agents, abans de pujar al seu vehicle, parlen amb el jove i fins i tot li fan alguna advertència. De fet, segons alguns testimonis, els agents ja haurien intervingut en una baralla prèvia amb l'home implicat.

Tornant a l'enregistrament, s'aprecia que els agents se'n van just després que l'home caigui, i sense atendre'l. Sí que ho fan, al cap d'uns segons, fins a sis persones que es trobaven al lloc dels fets.

Al cap de pocs minuts arriba la policia que, segons han informat, quan es van personar es van trobar amb una segona baralla entre l'home que havia caigut i el seu germà (un dels que s'havia apropat a veure com estava). Es tracta de dos joves no residents de 18 i 23 anys. Els agents els van intentar separar però aquests, en lloc de calmar-se, es van enfrontar a la policia, proferint amenaces i injúries. Per aquests fets es va detenir els dos homes, que van passar la nit a les dependències policials. Ja han passat a disposició judicial per un presumpte delicte de maltractaments, injúries i resistència a la policia.

El cos policial ha volgut puntualitzar que van rebre dues trucades informant de la situació de l'home. Una dels agents de circulació i una d'un testimoni que va presenciar els fets.

Després de fer-ho la policia, també van arribar els bombers al carrer Bearn, però la víctima, tot i presentar un elevat estat d'embriaguesa, no va haver de ser atesa.

El comú d'Encamp ha obert una investigació interna per aclarir si els agents de circulació van actuar de manera correcta davant dels fets ocorreguts. Les investigacions s'estan desenvolupant en paral·lel a la causa que la policia manté oberta. La corporació ha posat a disposició de la policia, que ja ha requerit la totalitat de les imatges, per contribuir a facilitar tota la informació que sigui necessària per esclarir els fets i adoptar les mesures que siguin oportunes, si s'escau. Així mateix, el comú lamenta l'alarma social que ha generat la difusió de les imatges a través de les xarxes socials que, segons explica la corporació en un comunicat, no reflecteixen la successió dels fets en la seva totalitat i aporten una visió parcial dels fets i del paper que hi van jugar els agents comunals. 

Etiquetes