Jornades sobre la neu i les allaus a Ordino

L'esdeveniment, adreçat a professionals i particulars i que se celebrarà del 9 a l'11 d'octubre, espera uns 200 participants

La parròquia d’Ordino acull del 9 a l’11 d’octubre les V Jornades tècniques de neu i allaus -'Pyrenean symposium on snow and avalanches'-, que comptaran amb uns 200 participants i estan organitzades pel Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA), l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Servei Meteorològic de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran, en col·laboració amb el comú d’Ordino.

L’esdeveniment, patrocinat per Crèdit Andorrà, TAS i Actua, pretén ser un punt de trobada per a professionals i particulars interessats en el món de la neu i de les allaus. Les jornades d’enguany s’estructuraran en cinc blocs temàtics: meteorologia de muntanya; predicció d’allaus; neu, clima i recursos hídrics; dinàmica d’allaus, cartografia i proteccions, i accidents, seguretat en muntanya i divulgació. Les conferències convidades i presentacions orals compten amb més d’una vintena de ponents.

La inauguració es farà el dilluns 9 d’octubre a les 9 hores a l’ACCO i anirà a càrrec del ministre d’Educació i Ensenyament superior, Èric Jover, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. A les 19 hores, hi haurà una sessió oberta a tothom, on s’introduirà una taula de debat sobre la seguretat i els riscos en muntanya hivernal amb la participació del 'freerider' Aymar Navarro, el guia de muntanya Iñigo Ayón i diversos predictors d’allaus del Pirineu. Cal dir que tota la informació de l’esdeveniment es pot trobar a  www.snowandavalanches.ad.