Jover reitera que l'accés a l'heliport de l'hospital no tindrà cap afectació en els projectes del Clot d'Emprivat

El consell de ministres aprova les bases del premi Olympe de Gouges, que arriba a la tercera edició

El ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat que els dos trajectes d’accés que s’han previst per a l’heliport de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell no tenen cap afectació “per als projectes entrats o previstos” a la zona del Clot d’Emprivat. Així ho ha posat en relleu en la roda de premsa posterior al consell de ministres en què s’ha donat llum verda als decrets de servituds aeronàutiques d’aquest heliport del centre sanitari i del que hi ha a l’edifici dels bombers.

Tal com ha explicat Jover, amb aquests decrets es fixen uns “camins garantits d’accés” a aquestes dues infraestructures amb una sèrie de “mesures que es poden prendre” per part de l’executiu per “limitar els obstacles en el vol”.

El consell de ministres celebrat aquest dimecres també ha servit per aprovar les bases per a la concessió del tercer premi Olympe de Gouges per distingir les empreses compromeses amb la igualtat de gènere. Les candidatures es podran presentar a partir del 31 d’agost i fins al 31 de desembre. El premi es lliurarà el 8 de març.

També s’ha acordat l’adjudicació de la tercera fase de l’inventari dels béns mobles de Casa Rossell per un import de 58.697 euros. Amb aquests treballs, tal com ha comentat Jover, es farà l’inventari d’un miler d’objectes, relacionats amb la vida domèstica, l’agricultura, la ramaderia, la religiositat, l’economia o la cultura, entre d’altres. També s’ha acordat licitar els treballs de control i verificació de la descontaminació dels materials de Ràdio Andorra que contenen amiant i també l’adjudicació dels treballs de preservació i catalogació d’una part dels fons discogràfics de Ràdio Andorra i que se centraran, bàsicament, en els discs del període comprès entre el 1960 i el 1985.

D'altra banda, i quant a la publicació del nomenament dels membres de la Comissió consultiva per a l’establiment de preus de venda mínims dels productes del tabac, que ha sortit aquest dimecres al BOPA, Jover ha remarcat que la voluntat és que pugui començar a treballar després de l’estiu per valorar els preus mínims del tabac.