Joves iberoamericans faran treball de camp a la vall del Madriu

Faran tallers, treball de camp i aprendran sobre la importància mediambiental i cultural que té aquest bé andorrà

La vall del Madriu-Perafita-Claror acollirà de l'1 al 15 de juliol un Camp Internacional de Joves Iberoamericans. La directora del Pla de Gestió de la vall, Sussanna Simon, ha explicat que aquests joves, arribats de totes les regions d'iberoamèrica, faran tallers, treball de camp i aprendran sobre la importància mediambiental i cultural que té aquest bé andorrà, Patrimoni Mundial de la Unesco.

En total seran 21 joves, provinents de tota la comunitat iberoamericana, juntament amb alguns d'Andorra, els que conviuran durant dues setmanes en un projecte que pretén fomentar els valors que promouen aquesta tipologia de camps de la Unesco, com el de la "col·laboració, el de la solidaritat, el de la convivència i el de compartir", ha exposat Simon. A nivell de continguts, aprendran sobre la pedra seca, gestió del sòl, biodiversitat i gestió de boscos. En aquest darrer punt, faran treball de camp col·laborant amb la brigada de camins per rehabilitar els camins empedrats de la vall. També estan previstos tallers més enllà del Madriu, cap a nuclis urbans.

El campament està impulsat per la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), juntament amb el Govern. També hi col·laboren els comuns. Ja es va fer una primera edició el 2007, però en aquell cas es va adreçar a joves d'arreu del món. Ara s'ha limitat al territori iberoamericà aprofitant que Andorra ostenta la Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana que se celebrarà al país el 2020.