L'USdA demana la implantació d'una graella salarial per acabar amb la desigualtat de gènere

El sindicat fa aquesta crida i apel·la al Govern a fer efectives les preocupacions que van mostrar durant la celebració del dia de la dona treballadora

Una vegada passat el dia de la dona treballadora, la Unió Sindical d'Andorra (USdA) ha tornat a posar sobre la taula una reivindicació històrica del col·lectiu i que segons indiquen “mai ha estat escoltada pel Govern”. Així ho han apuntat en un comunicat de premsa on expliquen que “l'única manera d’acabar amb la desigualtat salarial entre gèneres és que les persones se situïn i es classifiquin en una graella laboral”. Segons detallen, aquesta fórmula consistiria a definir uns criteris previs per cada categoria de feina. Un cop assolits, independentment del sexe, aquella persona tindria un salari associat i igual per dona i home, “sense possibilitats de discriminació salarial”, diuen.

Segons apunta l'USdA aquest sistema ja s'està aplicant a l'administració pública i “funciona bé” i seria vàlida per qualsevol ofici. Posen com a exemple un funcionari: “un policia cobra el mateix tant si és home com si és dona, el salari depèn del lloc que ocupi, mai per raó de sexe, és tan senzill com això”.

El sindicat apunta que “una vegada més els arguments cauen en sac foradat” i recorden que l'executiu ha fet cas omís a les solucions aportades per resoldre la problemàtica del lloguer, el codi de relacions laborals, les lleis dels convenis laborals, sindicals i de la funció pública.

Finalment acaben apel·lant als consellers de DA i els diuen que “no n’hi ha prou de dir que aquests temes us preocupen, cal demostrar-ho i demostrar-ho amb fets i propostes que a curt termini puguin tenir un impacte real i immediat per donar resposta urgent a la ciutadania”. “Cal parlar menys i s'ha de legislar per tal de donar una resposta a totes les veus que es van alçar el passat 8 de març”, conclouen.