Laika convoca una mobilització per al pròxim 26 de gener

L'associació no està d'acord amb la sentència de l'home que va deixar morir de gana dos gossos en un pis

En protesta per la darrera sentència dictada a l'home que va abandonar i deixar morir els seus gossos en un pis de lloguer i sota el lema 'No més patiment pels animals. Apliquem les lleis', l'associació Laika ha convocat a través de les xarxes socials una concentració per al pròxim dissabte 26 de gener a les 12 del migdia. El punt d'inici serà el número 15 del carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella, on caminaran fins a l'edifici del Govern, continuarà per l'avinguda Doctor Vilanova i acabarà per l'avinguda Tarragona fins a la seu de la Batllia. L'associació ha demanat que les persones vinguin acompanyades pels seus gossos, lligats i en cas que sigui necessari amb el morrió.

La policia va detenir el 8 de desembre un resident de 31 anys acusat de deixar morir de gana dos gossos en un pis de lloguer d'Escaldes-Engordany. La batllia el va condemnar a set mesos de presó condicional i 600 euros de multa, una sentència amb la qual Laika no està d'acord, basant-se en la Llei 11/2016 de tinença i de protecció d'animals. Segons la llei, "quan el maltractament causa la mort de l'animal, el responsable ha de ser castigat amb pena de presó fins a dos anys i una multa de fins a 9.000 euros", uns barems que per a l'associació no s'han aplicat correctament. Per aquest motiu van engegar una campanya de recollida de signatures i fan una crida perquè la gent surti al carrer.

Podem Andorra ha donat suport a aquesta protesta ja que tal com ha posat en relleu Joan Seguí cal lluitar per garantir que els drets dels animals estigui "degudament" protegits.