Societat 18/10/2017

Llei de mediació: una via de resolució de conflictes més àgil

El projecte entrarà a tràmit parlamentari en els propers dies i té com a objectiu definir els conceptes bàsics, l’àmbit d’aplicació, les modalitats i els requisits per exercir la mediació

Ana
1 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, i el d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl projecte de llei de mediació, aprovat pel consell de ministres, neix amb l’objectiu d’agilitzar el treball dels tribunals oferint aquesta via més ràpida i menys costosa i obtenint solucions autogestionades i eficaces als conflictes. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha explicat que, amb el text legislatiu, es vol “fomentar una nova modalitat alternativa de prevenció i resolució de conflictes”.

El projecte de llei defineix els conceptes bàsics de la mediació, l’àmbit d’aplicació, les modalitats i els requisits per exercir-la. Així mateix, detalla els principis que han de regir la mediació i el règim estatutari del mediador. També determina el procés que han de seguir la mediació convencional i la mediació judicial i es crea la Comissió de mediació i el Registre de mediadors, on han d’estar inscrites totes aquelles persones que exerceixen aquesta tasca.

Segons Espot, “tots els casos són susceptibles de mediació però especialment els de tipus familiar”. Precisament amb aquest projecte de llei es comptarà amb una norma completa, més enllà de les regulacions parcials o sectorials existents com el servei de mediació familiar o la Llei del voluntariat.

Des de fa uns anys, la legislació andorrana s’ha anat adaptant a la mediació i el projecte, que entrarà a tràmit parlamentari en els propers dies, s’ha treballat en col·laboració amb els diversos sectors implicats i seguint les recomanacions de la Comissió Europea i de la Unió Europea.

stats