Llibertat per al jove andorrà acusat d'una agressió sexual a la Seu

La policia ha determinat que en el moment dels fets el seu mòbil estava geolocalitzat a Andorra

Un dels joves acusats d'agredir sexualment en grup a una noia el 24 de desembre en un local d'oci de la Seu d'Urgell ha sortit de la presó provisional després de pagar una fiança de 3.000 euros.

Segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el pagament de la fiança es va fer efectiva el 31 de gener, després que així ho acordés el jutjat d'instrucció 2 de la Seu i amb informe favorable del ministeri fiscal.

La investigació, afirmen, ha seguit avançant i, després de practicar diverses diligències, la defensa va demanar el 29 de gener l'alliberament de l'investigat.

Cal recordar que el jove, de nacionalitat andorrana, va ingressar a la presó provisional comunicada i sense fiança el 9 de gener i, malgrat que en un primer moment es va presentar un recurs, el jutge ho va desestimar i el va mantenir a la presó.

Un altre dels detinguts per la presumpta agressió sexual múltiple va quedar en llibertat provisional amb mesures cautelars el 2 de gener.

El noi, de 21 anys, es va presentar voluntàriament a la comissària dels Mossos d'Esquadra de la Seu després que una jove de 19 anys va denunciar una presumpta agressió sexual a La Murga. La víctima va denunciar, el 28 de desembre, als Mossos que hauria patit tocaments al lavabo de dones del local per part de sis nois. Va reconèixer tres dels cinc agressors "sense cap mena de dubte", segons la interlocutòria del jutge, que va qualificar els fets de "greus" i els va tipificar com un delicte d'agressió sexual.

El noi va abandonar la presó de Lleida djous a la tarda després d'estar empresonat durant tres setmanes. Segons ha detallat el diari   Segre, la dada clau perquè s'hagi aixecat la presó provisional és la geolocalització del mòbil. La policia hauria comprovat que durant totes les hores de la matinada del 25 de desembre -quan es va produir l'agressió- el telèfon del denunciat estava ubicat en tot moment a Andorra, i no apareix a l'Estat espanyol en cap moment de la nit dels fets.

Els fets es van produir aquesta darrera nit de Nadal en un complex d'oci nocturn de la Seu, quan presumptament un grup de joves van fer tocaments a una noia de 19 anys sense el seu consentiment. Inicialment la noia va afirmar que en l'agressió hi havien participat sis nois -cinc veïns d'Andorra i un de la Seu-, si bé posteriorment va matisar que d'aquests en podia identificar tres com a autors "sense cap dubte". En aquest sentit, el noi de la Seu, que havia estat el primer detingut, va quedar en llibertat al cap de poques hores -si bé el jutje li ha prohibit apropar-se a la demandant i li ha retirat el passaport- després que la jove va rectificar la seva versió inicial i va admetre que ell no va participar de l'acció, malgrat que en el moment dels fets estava al lavabo de dones on s'haurien produït els tocaments.