Mandicó espera les denúncies dels pisos il·legals a l'hivern

La web del comú de Canillo està funcionant positivament i els ciutadans estan col·laborant de manera activa

Poc més d’un mes de la seva estrena, la web de denúncia ciutadana anònima dels apartaments il·legals de Canillo comença a funcionar favorablement. Tot i ser una problemàtica que trenca fronteres andorranes, la parròquia aposta fort per combatre-la amb l'ajuda dels canillencs.

Tot i no tenir dades exactes de les denúncies fetes fins al dia d’avui, Josep Mandicó, el cònsol major de Canillo, ha afirmat que els canillencs van aportant el seu granet de sorra. Cal tenir en compte que ens trobem en temporada d’estiu i els pisos turístics de la zona resten tancats a l’espera de la temporada d’esquí. Moment en què es preveu que hi hagi un increment de detecció d'apartaments no regulats considerable, segons ha afirmat Mandicó.

Aquest portal web busca l'acció conjunta del comú de Canillo amb la ciutadania on les persones poden anunciar l’existència de residències temporals que no compleixen amb la normativa ni estan regulats, i per tant, són il·legals. La denúncia es fa de manera anònima i un cop es registra, l’ens s’encarrega de fer un seguiment per detectar si aquell habitatge està regularitzat. En cas de detectar que s'estan infringint les normes, els inspectors insten sobre el delicte i s'obre un expedient sancionador al ministeri de Turisme. Fins al dia d’avui, les peticions fetes estan sota seguiment però sense tancar cap cas en concret.

Canillo, juntament amb els altres comuns, estan compromesos i són conscients del problema i aquesta no ha estat la primera acció. Fa més de dos anys, Canillo va posar en funcionament un sistema de controls que va ajudar a verificar l'autorització dels habitatges que estaven operant degudament i es van donar d'alta uns 200 apartaments que restaven sense registrar.