La Marató de sang espera igualar les 424 donacions registrades el 2018

La campanya tindrà lloc aquest divendres, de les 10 a les 22 hores, i hi haurà activitats paral·leles durant tot el dia

La Marató de donants de sang, organitzada per la Creu Roja Andorrana i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, arriba a la cinquena edició amb l'objectiu d'igualar les 424 donacions registrades l'any passat. L'esdeveniment compta un altre any amb la col·laboració del Govern d'Andorra, el SAAS i el comú d'Andorra la Vella, així com de diferents empreses privades. La cita està prevista per aquest divendres, dia 17, a la sala Àgora de la capital on tots aquells que vulguin dur a terme aquest acte altruista ho podran fer des de les 10 fins a les 22 hores de manera ininterrumpuda. A banda del vessant eminentment solidari, la marató també serà una jornada festiva amb un gran nombre d'activitats que inclouen des d'exposicions, animacions diverses i sortejos per a tots aquells que s'acostin a donar. 

Durant la roda de premsa que s'ha celebrat per presentar el programa de l'esdeveniment, la consellera de Social i de Participació Ciutadana del comú d'Andorra la Vella, Ester Vilarrubla, ha valorat positivament que "s'aposti de nou per organitzar la marató dins d'un lloc cèntric" i ha reiterat "el suport total del comú a aquest tipus d'accions solidàries que contribueixen a salvar vides". El secretari d'Estat de Salut en funcions, Joan Antoni León, ha recordat que la donació de sang és "un acte senzill, ràpid, segur i indolor que ajuda molt a les persones" i ha posat en relleu que "seria ideal que fos un acte de civisme i que la gent ho tingués integrat", tot posant l'exemple del reciclatge, quelcom que "s'ha convertit en una responsabilitat social". A més, ha recordat l'acord que es va signar amb el govern espanyol per a la provisió de sang, "que complementa el que ja teníem vigent amb França". 

Per la seva banda, el director del Banc de Sang i Teixits de Lleida, Joan Manuel Sánchez, ha recordat que aquesta "és l'activitat que fem més important de l'any" on "intentem fer-nos més visibles". Per tant, s'ha marcat per aquest 2019 l'objectiu de superar les 1.000 donacions anuals registrades els darrers anys. 

Activitats per amenitzar la jornada 

El secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, ha anunciat tota una sèrie d'activitats previstes per al llarg de la jornada, entre les quals hi haurà un espectacle de màgia a càrrec del Mag Jo; una activitat amb mascotes amb Canís Grup; una exhibició de l'Escola Líquid Dansa; una actuació de la Colla Castellera d'Andorra; i un espectacle pirotècnic de la Colla de Diables. 

D'altra banda, hi haurà un segon apartat esportiu que comptarà amb la visita del Bàsquet Club d'Andorra. Un tercer estarà enfocat en la gastronomia on hi haurà una degustació de coca i xocolata al matí, un assortiment de pastissos i, al vespre, una degustació de pizzes. 

La novetat d'aquesta edició és que serà el punt de partida del sorteig d'un lot per a tots els donants que participin en les properes campanyes de donació i que compta amb lots de Perfumeries Júlia, Viatges Emocions, Pyrenées Andorra, Casa Canut, Pons&Bartomeu, Grandvalira, Viladomat Esports, Inúu i E-Leclerc Punt de Trobada.