Marsol contempla la possibilitat de matricular els patinets elèctrics

La mesura ajudaria als agents de circulació a aplicar la normativa i sancionar els infractors

La circulació amb patinets elèctrics per les zones de vianants i les voravies, excepte pels carrils bici, està prohibida a Andorra la Vella. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha reforçat aquest dimarts la idea que cal regular de manera urgent aquest vehicle en el nou Codi de circulació. A més, ha declarat que s'ha de trobar una fórmula que permeti identificar els patinets i ha posat sobre la taula la idea de matricular-los. Aquest fet, segons Marsol, ajudaria significativament als agents de circulació, "que els hi és complicat aplicar la normativa", ja que "no els poden parar ni tenen una capacitat per retenir-los fins que arribi la policia" i, per tant, "s'han de posar els mitjans perquè si cometen infraccions, puguin ser sancionats". 

D'aquesta manera, ha coincidit amb les paraules d'aquest dilluns del director general de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), David Fraissinet, que va insistir en la regulació dels patinets perquè són un "risc" per als vianants que transiten per la via pública. En aquest sentit, la cònsol ha manifestat que aquest "és un problema general a totes les ciutats" i, a poc a poc, "anirem regulant tota aquesta qüestió". 

Marsol ha fet aquestes declaracions en l'acte de cloenda de la vuitena edició del 'Viari Show', una iniciativa conjunta del Servei de Cases Pairals i la Unitat d'Educació Viària del Servei de Circulació del comú d'Andorra la Vella, en la qual col·labora el ministeri d'Educació. L'objectiu ha estat el d'afavorir la interrelació entre el col·lectiu de la gent gran i els infants mitjançant l'educació viària. 

Enguany el grup de gent gran ha fet vuit funcions teatrals amb esquetxos breus en què es recreen situacions quotidianes de perill a la via pública. La finalitat és que petits i gran prenguin consciència que cal ser prudent al carrer. En aquest curs hi han participat més de 600 alumnes de quart de primària de diferents escoles dels tres sistemes educatius. 

Aquest dimarts ha estat el torn dels alumnes de quart curs del col·legi Sant Ermengol i l'escola francesa de Santa Coloma. D'aquesta jornada, la cònsol ha encoratjat la participació de la gent gran, que "s'ho prenen molt a la valenta i realment ho fan molt bé". A més, aquestes iniciatives són "una manera d'incentivar i informar els infants de com s'ha d'actuar a la via pública, del que s'ha de fer i el que no s'ha de fer". Per tant, "hem de continuar treballant en aquesta línia" i reforçar aquesta "relació que hi ha entre els avis i els infants de la parròquia".