Menja 400 euros en marisc i no pot pagar-ho

L'home demana dos safates d'ostres d'entrant, dos plats de pasta amb llamàntol de primer, i dues safates de fregit de marisc de segon, a més de diverses ampolles de vi i una copa

Un home va ser detingut a Formentera dimecres passat quan després de demanar diversos plats de marisc en un restaurant a la platja de ses Illetes, pretenia anar-se'n sense pagar.

Segons avança El Mundo, l'autor del delicte, un italià, va acudir a Es Molí de Sal i va triar una taula el més a prop possible del mar, amb vistes a l'illa d'Eivissa. Es va posar a demanar plats del menú durant diverses hores, que després va anar ingerint un darrere l'altre com mai es recorda a la platja de ses Illetes.

D'acord amb la factura, que va superar els 400 euros, hi havia dues safates d'ostres d'entrant, dos plats de pasta amb llamàntol de primer, i dues safates de fregit de marisc de segon, a més de diverses ampolles de vi i una copa. Quan va acabar de menjar no va demanar el compte, de manera que el mateix restaurant l'hi va oferir. La sorpresa va arribar quan va dir que no tenia diners i no podia pagar-la. "Va pensar que el deixarien marxar per evitar un escàndol, però es va equivocar de lloc", assegura Juan Yern, jutge de Pau de Formentera des de fa més de tres lustres, i propietari del restaurant, un antic molí de la salinera de l'illa, reconvertit en un dels restaurants més exclusius de la Mediterrània. Fins allà es va desplaçar la Guàrdia Civil.

D'acord amb el nou Codi Penal, es considera delicte lleu d'estafa quan la quantia no supera els 400 euros, i està penat amb una multa d'un a tres mesos, a raó d'una quota de sis euros diària. Però "el tipus es va passar amb les ostres, va calcular malament, si hagués demanat una safata menys s'hauria quedat en delicte lleu", explica Yern. Dijous va passar a disposició judicial, on va quedar acreditada la seva insolvència, i va quedar en llibertat amb càrrecs. A més, s'estan investigant els seus antecedents, ja que la reincidència en almenys tres ocasions, i segons fonts judicials tot pinta que sí, ho convertiria en un delicte d'estafa agreujat, de manera que la pena de presó podria arribar als sis anys.