Societat 03/03/2019

Menjar calçots per celebrar el carnaval

La Unió Pro-Turisme d'Escaldes-Engordany reparteix 8.000 racions

M. F.
1 min
La preparació dels calçots aquest diumenge al migdia a Escaldes-Engordany. / M. F. (ANA)

Escaldes-EngordanyCelebrar el carnaval amb una calçotada ja és una tradició a Escaldes-Engordany. Es tracta d'una cita consolidada, tal com explica la presidenta de la Unió Pro-Turisme d'Escaldes-Engordany, Loli Artuñedo, que recorda que l'anterior junta va ser la que va impulsar aquesta iniciativa i que les persones que hi ha ara al capdavant de l'entitat van optar per mantenir-la, tenint en compte que és una data assenyalada al calendari per a moltes persones. Que això és així es podia comprovar moments abans que comencés el repartiment de les racions, i és que ja eren moltes les persones que s'esperaven per adquirir el tiquet que els permetés gaudir de la calçotada. S'han repartit 8.000 calçots i 80 quilos de botifarra, en unes 600 racions.

La preparació de la calçotada ha començat ben d'hora aquest diumenge, així, tal com explica Artuñedo, a les set del matí ja han començat a descarregar la llenya i els calçots per tenir-ho tot a punt per a quan a les 13.30 hores comencés el repartiment de les racions al carrer dels Veedors. Aquest any s'ha mantingut la recepta de la sala romesco de l'any passat, que es va elaborar sense ou.

Els assistents, entre els quals la cap de llista de DA a la territorial d'Escaldes-Engordany, Sílvia Calvó i el candidat a cap de govern de la formació, Xavier Espot, han pogut gaudir de la calçotada aprofitant el bon temps. Els comensals han rebut, a més de les corresponents racions, un pitet que en aquesta ocasió tenia una vora de color rosa, ja que cada any l'organització en fa un de diferent. Artuñedo ha mostrat el desig que aquesta tradició carnavalesca es mantingui en el futur.

stats