El Mercat de Nadal, preparat per a una gran afluència

La capital també acull, dissabte, una competició de jocs en línia

El Mercat de Nadal d'Andorra la Vella, ubicat a la plaça del Poble, reobre portes aquest dijous a les 17 hores preparant-se per a un cap de setmana en què s'espera una important afluència de visitants. Així, des del comú recorden que el mercat obrirà, divendres i dissabte, de les onze del matí a les nou de la nit, mentre que el diumenge, l’horari de tancament serà a les 19 hores. I recorden que s'han programat tot un seguit d'activitats paral·leles.

Un dels reclams, destaquen des del comú, serà un espectacle itinerant de gran format dissabte a la tarda. En aquest cas serà ' La caravane polaire' de la companyia francesa Korbo, que desfilarà a partir de les 18.30 hores per l’avinguda Riberaygua i l’avinguda Meritxell fins a la plaça de la Rotonda, i estarà protagonitzada per un os de grans dimensions.

A més, el segon cap de setmana del cicle Tast al mercat oferirà al Mercat de Nadal, entre les 13 i les 15 hores, dues propostes ben diferenciades d’alta gastronomia. El dissabte 7, el xef Jordi Banqueri del Plató Restaurant by Arthotel d’Andorra la Vella proposarà un aperitiu de coca de 'roast beef', ceba cruixent i caviar de patata; mentre que el diumenge, el mestre tallador de Pernilea! Toni Pereira oferirà una demostració i es podrà fer una degustació de tapes, productes ibèrics i formatges d’Extremadura.

També a la plaça del Poble, entre divendres a la tarda i diumenge hi haurà interpretacions de nadales de la mà de grups del país. D’aquesta manera, el divendres actuaran Spinguet & Primmirat a les 18 hores i Martha Roquett a les 19 hores. Dissabte, entre les 18 i les 20 hores, se celebraran concerts amb l’Orfeó Andorrà, la Coral Casamanya i Jamp. Diumenge a les 12 hores, el Coro Rociero prendrà l’escenari de la plaça del Poble, que serà ocupat a les 18 hores, per Think Twice.

A més, cada dia a les 18, les 19 i 20 hores –i els caps de setmana també a les 21 hores– es podrà gaudir de l'espectacle audiovisual 'Un Nadal de llum i so' al túnel situat a la plaça de la Rotonda.

Des de la corporació comunal recorden que les activitats gratuïtes infantils es concentren en dos espais. D’una banda, la plaça Guillemó acull l’Oficina de Correus Màgica, oberta cada dia fins el 5 de gener entre les 17.30 i les 20 hores. I un segon espai, anomenat Parc Nadal, situat a la confluència de les avingudes Meritxell i Riberaygua (antiga caserna de bombers), on els menuts tenen l’oportunitat de lliscar sobre la pista de gel sintètic i sobre un trineu al tobogan de grans dimensions.

Jocs en línia

D'altra banda, la sala Àgora de l’edifici administratiu comunal del comú d’Andorra la Vella (a sota la plaça dels 7 Poetes) serà aquest dissabte un gran espai dedicat als 'e-sports' i la competició. Es tracta de l’estrena de la tercera edició de la Lliga de videojocs d’Andorra, la competició de jocs en línia de referència al país. La de dissabte serà, doncs, la primera jornada del període de competicions d’enguany.

La Lliga de videojocs d’Andorra és el punt de trobada de tots els jugadors del país de diferents jocs i plataformes perquè puguin mostrar les seves habilitats i participar en la competició. Està organitzada per What you play amb el suport del departament de Joventut del comú.

Entre els jocs que formaran part de la competició hi ha 'Fortnite', 'FIFA20', 'Clash Royale' i 'Brawl Stars'. Per participar en la jornada, que és gratuïta i es desenvoluparà entre les 12 i les 20 hores, cal inscripció prèvia.