Més de 100.000 persones han gaudit del Cirque du Soleil

Una xifra que ha complert amb els objectius i similar a la de l'espectacle Diva de l'any passat

A falta de compatibilitzar els assistents de la darrera funció d'aquest diumenge, més de 100.000 espectadors han assistit a l’espectacle Rebel del Cirque du Soleil en les 22 representacions programades entre el 29 de juny i el 28 de juliol. "La xifra assolida compleix amb els objectius marcats, ja que segons les primeres valoracions, s'aconseguiran uns números d'ocupació semblants als de l'espectacle Diva", ha assegurat Betim Budzaku, director General d' Andorra Turisme.

Budzaku no té cap mena de dubte en què "el Cirque du Soleil és un esdeveniment d'èxit a Andorra i  un atractiu pels turistes", afegint que "molts d'ells són repetidors, i això demostra que les persones volen seguir gaudint dels nostres espectacles". Precisament en aquest sentit, i a molt tardar a l'octubre, es prendrà una decisió al respecte sobre la continuïtat del Cirque du Soleil a Andorra. Abans, de cara al setembre, es convocarà una presentació pública on es donaran a conèixer els resultats obtinguts enguany, i on es demostrarà, segons ha dit Budzaku, "la viabilitat dels nostres espectacles". Així i tot, Budzaku ja ha avançat que el Parc Central "no tornarà a ser l'escenari escollit per dur a terme l'esdeveniment".

Enguany, la proposta artística ha girat al voltant de la música i les acrobàcies, tot això prenent com a relleu l'espectacle Diva de l'any passat. D’aquesta manera, les grans veus femenines han donat pas als principals cantants masculins dels últims 50 anys en una trama inspirada en les diferents formes que pren l'amor. L’espectacle Rebel ha comptat amb la direcció artística de Lydia Bouchard, codirectora de Diva, i ha reunit a 27 artistes sobre l'escenari que han ofert coreografies al ritme de la música en directe a càrrec de tres cantants masculins.

Una altra novetat d'aquesta edició ha estat la distribució de les graderies, que per tal de millorar la visibilitat de l'espectacle des de totes les localitzacions s'ha optat per un disseny en forma de mitja lluna. “Això ha permès apropar els espectadors a l'escenari i per tant, viure l'espectacle d'una forma més emocionant”, ha destacat Budzaku.